Isolatieglas

Uw woning of pand verduurzamen en zorgen voor een betere isolatie? Isolatieglas is dé oplossing. Ontdek hier alle voordelen van isolatieglas
Hoi,

Wist je al dat De Meesters Glastechniek glas op maat kan leveren. Of het nu gaat om unieke indoor glazen wanden, moderne glazen gevels of zelfs op maat gemaakte glazen balustrades, wij zetten uw wensen om in werkelijkheid.

✔ Gespecialiseerd in glas op maat
✔ Niks is onmogelijk
✔ 100% tevredenheidsgarantie

Laat je het even weten als we je ergens bij kunnen helpen?

Guus den Bouwmeester

Eigenaar, De Meesters Glastechniek

Twijfelt u er over om uw oude ramen te vervangen met isolatieglas? Maar wilt u eerst meer weten over isolatieglas? Isolatieglas heeft vele voordelen en is er in verschillende soorten en maten. In dit artikel vertellen we u alles wat u moet weten over isolatieglas.

Wat is isolatieglas?

Wat is isolatieglas precies? Isolatieglas is, zoals de naam al zegt, glas dat zorgt voor een betere isolatie. Hierdoor gaat er in de winter minder warmte verloren en komt er in de zomer minder warmte naar binnen. Isolerend bestaat uit 2 of meer glasplaten met daartussen vaak een gas en speciale coating die zorgt voor de betere isolatie.

isolatieglas

Isolatieglas voordelen

Isolatieglas heeft een aantal voordelen ten opzichte van standaard dubbelglas of enkelglas. Zoals hierboven al genoemd zorgt isolatieglas dus voor een betere isolatie. Dit betekend dat u in de winter kunt besparen op een hoop energiekosten.

Ook kunt u hiermee condens op ramen verminderen. Daarnaast is isolatieglas geluidswerend waardoor u minder last heeft van geluid van buitenaf. Perfect dus voor wanneer u aan een drukke weg woont.

Soorten isolatieglas

Welke soorten isolatieglas zijn er dan allemaal? We zetten alle standaard isolatieglas soorten voor u op een rijtje:

Daarnaast zijn er ook nog een aantal speciale soorten isolatieglas zoals:

Isolatiewaarde isolatieglas

De isolatiewaarde van isolatieglas, ook wel U-waarde genoemd, meet hoe goed het glas warmte vasthoudt. Een lagere U-waarde betekent betere isolatie. Bekijk hieronder de verschillende u-waarde van isolatieglas:

  • HR++ isolatieglas: 1,1
  • Triple isolatieglas: 0,5 – 0,9
  • Vacuüm isolatieglas: 0,4
  • BENG isolatieglas: 0,4

Isolatieglas dikte

De glasdikte van isolatieglas is afhankelijk van het soort isolerend glas. Triple isolatie glas bestaat uit glasplaten, waardoor deze dus dikker is dan bijvoorbeeld HR++ isolatieglas en vacuümglas.

De dikte van triple glas kan variëren van 28 mm tot 40 mm. De dikte van HR++ glas varieert meestal tussen de 24 en 28 millimeter. De dikte van vacuümglas ligt meestal tussen 6 en 12 millimeter.

Beste isolatieglas

Zoals u hierboven dus kunt zien heeft vacuüm BENG isolatieglas de laagste u-waarde. Dit betekend dat Beng glas zorgt voor de beste isolatie. BENGglas is een gehard vacuümglas. Het is een extra dun isolatieglas vanaf 8,15mm en heeft een hoge mate van geluidsdemping van 36 dB. Doordat BENGglas extra dun is kan het gemakkelijk in oude kozijnen geplaatst worden.

Isolatieglas kosten

Wat kost isolatieglas? De prijs van isolatieglas is afhankelijk van het soort glas en de afmetingen. Isolatieglas is over het algemeen duurder dan normaal dubbelglas. Maar uiteindelijk zult u de kosten van isolatieglas vanzelf terug verdienen wanneer u bespaard op hoge energiekosten. Het is dus een goede investering om uw woning te verduurzamen.

Isolatieglas subsidie

Is er een subsidie op isolatieglas? Er zijn subsidies beschikbaar voor het plaatsen van isolerend glas, wat de investering aantrekkelijker maakt. De Nederlandse overheid stimuleert energiebesparende maatregelen via subsidies zoals de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Hierdoor kunt u dus direct een deel van uw kosten voor isolatieglas terugkrijgen.

Levensduur isolatieglas

Isolatieglas heeft vaak een erg lange levensduur. De levensduur van isolatieglas kan oplopen van wel 20 tot 30 jaar. BENGglas heeft daarbij zelfs een levensduur van wel 50 jaar

Isolatieglas in oude kozijnen

Kunt u isolatieglas plaatsen in oude kozijnen? Zoals hierboven genoemd kan BENGglas vaak in oude kozijnen geplaatst worden. Ook normaal vacuüm glas kan meestal in oude kozijnen geplaatst worden. Wilt u van standaard dubbelglas naar HR++ overstappen, dan is dit ook vaak geen probleem. In ons andere artikel vertellen we u meer over HR++ plaatsen in bestaande kozijnen.

Wanneer u triple glas in uw oude kozijnen wilt plaatsen kan het misschien wat lastiger worden. Triple glas is namelijk dikker dan normaal glas. U kunt hier het beste altijd een ervaren glasspecialist naar laten kijken of het mogelijk is.

Isolatieglas op maat

Wilt u graag isolatieglas bestellen op maat? Bij de Meesters Glastechniek hebben we al ruim 20 jaar ervaring in de glasbranche. Wij helpen u altijd met een oplossing op maat die past bij uw wensen. Of het nu gaat om een woning of een heel nieuwbouw project.

Wij denken graag met u mee en voorzien u altijd van het beste advies. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag vrijblijvend een gratis offerte voor isolatieglas aan, dan helpen we u persoonlijk verder.

Glas op maat laten maken?

Onze Glas Meesters geven graag advies om tot de beste oplossing te komen.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Download gratis onze brochure.

Benieuwd naar wat wij je kunnen bieden?

Vul het formulier in en download onze gratis brochure.

“Van sprankelende vensters tot verbluffende glazen douche cabines, we streven ernaar om elegantie en vakmanschap in elke creatie te brengen.”

Vriendelijke groet,

Guus den Bouwmeester

Eigenaar, De Meesters Glastechniek

WE BESPREKEN GRAAG DE MOGELIJKHEDEN

Glas op maat bestellen?

Met onze jarenlange ervaring in de glas branche kunnen we u bij elk project helpen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Download gratis onze brochure.