Hr++ glas in bestaande kozijnen

Een van de meest gestelde vragen over HR++ glas is of het ook kan worden geplaatst in bestaande kozijnen. In dit artikel lees je de mogelijkheden.
Hoi,

Wist je al dat De Meesters Glastechniek glas op maat kan leveren. Of het nu gaat om unieke indoor glazen wanden, moderne glazen gevels of zelfs op maat gemaakte glazen balustrades, wij zetten uw wensen om in werkelijkheid.

✔ Gespecialiseerd in glas op maat
✔ Niks is onmogelijk
✔ 100% tevredenheidsgarantie

Laat je het even weten als we je ergens bij kunnen helpen?

Guus den Bouwmeester

Eigenaar, De Meesters Glastechniek

Wat is HR++ glas

HR++ glas is een type hoog rendementsglas dat steeds populairder wordt bij woningeigenaren die hun huis beter willen isoleren. HR++ glas bestaat uit twee glasplaten met daartussen een isolerende laag argongas. Dit zorgt voor een hogere isolatie, waardoor warmte beter binnen blijft en kou beter buiten. Lees hier meer over het verschil tussen dubbelglas en hr glas. Een van de meest gestelde vragen over HR++ glas is of het ook kan worden geplaatst in bestaande kozijnen. Het antwoord is ja, dat kan zeker. Maar het is wel belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken. In dit artikel vertellen we je meer over HR++ glas en waarom je je bestaande ramen hiermee zou moeten vervangen.

Hr++ glas in bestaande kozijnen

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas wordt steeds populairder en dat is zeker niet zonder reden. Veel meer mensen vervangen hun enkel glas of dubbelglas met HR++ glas en hier zitten verschillende voordelen aan. Zoals hierboven al benoemd bestaat HR++ glas uit glasplaten met daartussen een isolerende laag. Deze isolerende laag zorgt voor een veel betere isolatie waardoor je in de winter minder hoeft te stoken en in de zomer minder snel de airco aan Hierdoor kun je op lange termijn een hoop besparen op energie kosten. Daarnaast heeft het glas ook een betere geluiddempende werking waardoor je ook minder overlast zult hebben van het geluid op straat. Als laatste zorgt het vervangen van je glazen met HR++ glas voor een waarde vermeerdering van je huis. Het plaatsen van HR++ glas in bestaande kozijnen is dus een goede investering die je vanzelf terug verdient en een verduurzaming van je woning. Meer weten over het verduurzamen van je woning met glas?

HR++ glas in bestaande kozijnen, waar moet je op letten?

In de meeste gevallen kun je HR++ glas gewoon plaatsen in je bestaande kozijnen, en zijn alleen een aantal dingen waar je op moet letten. Hier is hierbij belangrijk dat de kozijnen nog in goede staat zijn wanneer je hier HR++ glas in wilt plaatsen. HR++ glas in namelijk dikker en zwaarder dan normaal glas. Zijn de kozijnen al een beetje beschadigd of verrot? Dan is het misschien slim om meteen de kozijnen ook te vervangen. Daarnaast moet je kijken of HR++ glas past in je bestaande kozijnen. enkelglas of normaal dubbelglas zijn vaak dunner dan HR++ glas waardoor het kozijn misschien ook te dun is. Bij houten kozijnen kan dit vaak makkelijk opgelost worden door de sponning wat breder uit te zagen.

HR++ glas zelf plaatsen of laten plaatsen in bestaande kozijnen?

Het plaatsen van HR++ glas kan een hele klus zijn. Er zijn verschillende dingen waar je rekening mee moet houden en het is belangrijk dat het glas goed gezet wordt zodat de ramen niet zijn isolerende werking verliezen. Weet je ook nog niet precies of je bestaande kozijnen geschikt zijn voor HR++ glas? Dan is het altijd slim om hier een professional naar te laten kijken en het uit te besteden aan een professioneel glas bedrijf

Glas laten plaatsen door de Meesters Glastechniek

Wil jij graag je oude glas vervangen met HR++ glas in je bestaande kozijnen? De Meesters Glastechniek is een ervaren glasbedrijf met ruim 20 jaar ervaring in glasambacht. Onze glasexperts helpen je graag verder met al je vragen en kunnen jou voorzien van het beste advies. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor HR++ glas? Vraag vrijblijvend een offerte aan, dan helpen we je graag persoonlijk verder.

  • Echt vakmanschap
  • Ruime ervaring en kennis
  • Altijd een oplossing op maat
Lever jij als glaszetter ten allen tijde kwaliteit? Kom dan ons team versterken.

Glas op maat laten maken?

Onze Glas Meesters geven graag advies om tot de beste oplossing te komen.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Download gratis onze brochure.

Benieuwd naar wat wij je kunnen bieden?

Vul het formulier in en download onze gratis brochure.

“Van sprankelende vensters tot verbluffende glazen douche cabines, we streven ernaar om elegantie en vakmanschap in elke creatie te brengen.”

Vriendelijke groet,

Guus den Bouwmeester

Eigenaar, De Meesters Glastechniek

WE BESPREKEN GRAAG DE MOGELIJKHEDEN

Glas op maat bestellen?

Met onze jarenlange ervaring in de glas branche kunnen we u bij elk project helpen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Download gratis onze brochure.