Condens binnenkant raam

Heb jij regelmatig last van condens op de binnenkant van je raam? In dit artikel vertellen we je alles over condens aan de binnenkant van je ramen.
Hoi,

Wist je al dat De Meesters Glastechniek glas op maat kan leveren. Of het nu gaat om unieke indoor glazen wanden, moderne glazen gevels of zelfs op maat gemaakte glazen balustrades, wij zetten uw wensen om in werkelijkheid.

✔ Gespecialiseerd in glas op maat
✔ Niks is onmogelijk
✔ 100% tevredenheidsgarantie

Laat je het even weten als we je ergens bij kunnen helpen?

Guus den Bouwmeester

Eigenaar, De Meesters Glastechniek

Heb jij regelmatig last van condens op de binnenkant van je raam? Vocht op de binnenkant van het raam komt bij veel mensen voor en kan zowel bij enkelglas als dubbelglas ontstaan. Maar hoe komt condens aan de binnenkant van ramen, wat zijn de gevolgen en hoe kan je condens aan binnenkant van het raam voorkomen? In dit artikel vertellen we je alles over vocht aan de binnenkant van je ramen.

Waarom condens binnenkant ramen

Wat is de oorzaak van condens op de binnenkant van het raam? Condens aan de binnenkant van ramen ontstaat door grote temperatuur verschillen tussen de binnenkant en de buitenkant. Wanneer het buiten erg koud is en binnen warm, kan het voorkomen dat er condens op het raam ontstaat.

Daarnaast zorgt een hoge luchtvochtigheid in huis ook voor meer vocht aan de binnenkant van het raam. Hoge luchtvochtigheid ontstaat wanneer er niet goed genoeg geventileerd wordt, maar kan bijvoorbeeld ook versterkt worden door te koken zonder afzuigkap of te wassen. Condens op de binnenkant van het raam komt vooral bij enkel glas voor maar condens op binnenkant van de ramen is ook bij dubbel glas mogelijk.

Condens binnenkant raam HR++

Condens aan de binnenkant van het raam bij HR++ glas is ook mogelijk. Condensatie aan de binnenkant van HR++ ramen kan optreden onder vergelijkbare omstandigheden als bij standaard dubbelglas. HR++ramen, met hun verbeterde isolerende eigenschappen, verminderen warmteverlies aanzienlijk, waardoor de kans op condensatie op ramen wordt verkleind. Echter, als de luchtvochtigheid binnenshuis hoog is en een lage buitentemperatuur, kan condensatie op ramen nog steeds voorkomen.

Gevolgen vocht binnenkant raam

Een beetje condens is over het algemeen niet zo heel erg en kan bij zowel dubbelglas als enkelglas voorkomen. Wanneer er te veel vocht op de binnenkant van de ramen plaatsvindt kan dit echter wel tot problemen lijden.

Te veel vocht op de binnenkant van het raam kan resulteren in schimmelvorming waardoor er muffe geuren en plekken kunnen ontstaan. Deze schimmels kunnen gevaarlijk zijn voor je luchtwegen en je gezondheid. Lees hieronder verder wat jij kunt doen tegen condens aan de binnenkant van je ramen.

Condens op ramen binnenkant voorkomen

Hoe voorkom je condens aan de binnenkant van het raam? Er zijn gelukkig een aantal dingen die jij zelf kunt doen om condens op ramen aan de binnenkant te voorkomen. Zoals hierboven al genoemd ontstaat condensatie op ramen voornamelijk door luchtvochtigheid. Om de luchtvochtigheid zo laag mogelijk te houden is het belangrijk om goed te ventileren en te zorgen voor een goede raamventilatie.

Zet bijvoorbeeld ‘s nachts een raampje open en direct na het douche zodat alle vocht naar buiten kan. Het beste is om ventilatiesysteem toe te voegen zodat je huis continue geventileerd wordt. In de meeste gevallen kun je gemakkelijk een ventilatierooster toevoegen boven het glas.

De juiste ventilatie bij De Meesters Glastechniek

Heb jij last van veel vocht op de binnenkant van je raam en wil jij hier graag voorgoed van af? Bij de Meesters Glastechniek zijn we gespecialiseerd in glas en hebben we al ruim 20 jaar ervaring in de glas branche. Van glazen deuren tot douchewanden tot aan de beste ventilatie. Wij houden ons bezig met alles wat met glas te maken heeft.

Samen zoeken we altijd naar een oplossing op maat die past bij jouw wensen. Benieuwd naar de mogelijkheden tegen vocht aan de binnenkant van je ramen? Vraag vrijblijvend een offerte aan op onze website, dan helpen we je graag verder.

Glas op maat laten maken?

Onze Glas Meesters geven graag advies om tot de beste oplossing te komen.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Download gratis onze brochure.

Benieuwd naar wat wij je kunnen bieden?

Vul het formulier in en download onze gratis brochure.

“Van sprankelende vensters tot verbluffende glazen douche cabines, we streven ernaar om elegantie en vakmanschap in elke creatie te brengen.”

Vriendelijke groet,

Guus den Bouwmeester

Eigenaar, De Meesters Glastechniek

WE BESPREKEN GRAAG DE MOGELIJKHEDEN

Glas op maat bestellen?

Met onze jarenlange ervaring in de glas branche kunnen we u bij elk project helpen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Download gratis onze brochure.