Condens binnenkant raam

Heb jij regelmatig last van condens op de binnenkant van je raam? Condensvorming komt bij veel mensen voor en kan zowel bij enkelglas als dubbelglas ontstaan. Ben jij benieuwd waar deze condensvorming vandaan komt, wat de gevolgen zijn en hoe condens kunt voorkomen? In dit artikel vertellen we je alles over condens aan de binnenkant van je ramen.

Hoe ontstaat condens aan de binnenkant van het raam?

Condens aan de binnenkant van het raam ontstaat door grote temperatuur verschillen tussen de binnenkant en de buitenkant. Wanneer het buiten erg koud is en binnen warm, kan het voorkomen dat er condens op het raam ontstaat. Daarnaast zorgt een hoge luchtvochtigheid in huis ook voor meer condensvorming. Hoge luchtvochtigheid ontstaat wanneer er niet goed genoeg geventileerd wordt, maar kan bijvoorbeeld ook versterkt worden door te koken zonder afzuigkap of te wassen.

Condens binnenkant raam

Gevolgen condens binnenkant raam

Een beetje condens is over het algemeen niet zo heel erg en kan bij zowel dubbelglas als enkelglas voorkomen. Wanneer er te veel condensvorming plaatsvindt kan dit echter wel tot problemen lijden. Te veel vocht kan resulteren in schimmelvorming waardoor er muffe geuren en plekken kunnen ontstaan. Deze schimmels kunnen gevaarlijk zijn voor je luchtwegen en je gezondheid. Lees hieronder verder wat jij kunt doen tegen condensvorming.

Wat kun je doen om condensvorming voorkomen?

Condens aan de binnenkant van het raam kan regelmatig voorkomen, maar gelukkig zijn er een aantal dingen die jij zelf kunt doen om condensvorming te voorkomen. Zoals hierboven al genoemd ontstaat condensvorming voornamelijk door luchtvochtigheid. Om de luchtvochtigheid zo laag mogelijk te houden is het belangrijk om goed te ventileren. Zet bijvoorbeeld ‘s nachts een raampje open en direct na het douche zodat alle vocht naar buiten kan. Het beste is om ventilatiesysteem toe te voegen zodat je huis continue geventileerd wordt. In de meeste gevallen kun je gemakkelijk een ventilatierooster toevoegen boven het glas.

De juiste ventilatie bij De Meesters Glastechniek

Heb jij last van condens vorming en wil jij hier graag voorgoed van af? Bij de Meesters Glastechniek zijn we gespecialiseerd in glas en hebben we al ruim 20 jaar ervaring in de glas branche. Van glazen deuren tot douchewanden tot aan de beste ventilatie. Wij houden ons bezig met alles wat met glas te maken heeft. Samen zoeken we altijd naar een oplossing op maat die past bij jouw wensen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag vrijblijvend een offerte aan op onze website, dan helpen we je graag verder.

Lever jij als glaszetter ten allen tijde kwaliteit? Kom dan ons team versterken.

Meer weten?

Lees alles over glas en de mogelijkheden die glas biedt? Je leest er over op ons blog.

Volgt u ons ook al op social media?

Neem een kijkje bij de meesters, onze projecten, en leer meer over onze werkwijze.