vacuumglas

Vacuümglas is een uniek en nieuw soort isolatieglas met bijzondere eigenschappen. In dit artikel vertellen we alles over vacuümglas, en de voor- en nadelen.
Hoi,

Wist je al dat De Meesters Glastechniek glas op maat kan leveren. Of het nu gaat om unieke indoor glazen wanden, moderne glazen gevels of zelfs op maat gemaakte glazen balustrades, wij zetten uw wensen om in werkelijkheid.

✔ Gespecialiseerd in glas op maat
✔ Niks is onmogelijk
✔ 100% tevredenheidsgarantie

Laat je het even weten als we je ergens bij kunnen helpen?

Guus den Bouwmeester

Eigenaar, De Meesters Glastechniek

Wat is vacuümglas

Wat is vacuümglas? Vacuümglas is een speciaal soort dubbel glas met twee glasplaten die luchtdicht worden afgesloten met een vacuüm ertussen. Aan de binnenkant van een van de glasplaten zit een isolerende coating en door de kleine vacuümruimte kan er weinig warmtegeleiding plaats vinden. Vacuümglas zorgt voor een betere isolatie en is extra dus waardoor het makkelijk in ramen past en ook uitstekend is voor bijvoorbeeld een monument.

vacuümglas

Vacuümglas voordelen

Vacuüm isolatieglas heeft verschillende voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld triple glas of HR++ glas. Vacuümglas heeft een extreem goede isolatie. Het houdt de kou in de winter buiten en de warmte in de zomer en zorgt voor een betere geluidsisolatie. Vacuüm isolatie glas is duurzaam en milieuvriendelijk glas die jarenlang mee kan gaan.

Daarnaast is vacuümglas een stuk dunner en lichter dan normaal dubbel glas of triple glas waardoor het gemakkelijk in bestaande kozijnen geplaatst kan worden. Hierdoor hoef je dus geen nieuwe kozijnen te laten plaatsen wanneer je je glas wilt vervangen met vacuümglas

Vacuüm glas nadelen

Vacuüm glas heeft heeft eigenlijk weinig nadelen. Het enige nadeel van vacuümglas is de prijs. De prijzen van vacuümglas zijn hoger dan de prijs van andere glassoorten. Daarentegen kun je met vacuüm isolatieglas besparen op hoge stookkosten en energie prijzen waardoor het een goede investering is. Daarnaast kun je voor vacuümglas ook nog een subsidie aanvragen voor het verduurzamen van je woning.

Vacuümglas prijs

Ben je benieuwd naar vacuümglas prijzen? Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen zijn de kosten van vacuümglas dus hoger dan normaal glas. Hoewel de initiële kosten hoger kunnen zijn, kunnen lagere energierekeningen en verbeterde energie-efficiëntie op de lange termijn helpen om de totale kosten te compenseren. Maar wat kost vacuümglas?

De prijs van vacuümglas is afhankelijk van verschillende factoren zoals de afmetingen en de plaatsing. Ben je benieuwd naar de kosten voor vacuümglas? Je kunt vrijblijvend een offerte aanvragen voor jouw prijsopgaven.

Subsidie vacuümglas

Voor het verduurzamen van je huis of woning kun je in aanmerking komen voor een subsidie. Zo kun je dus ook een subsidie krijgen op het vervangen van je ramen met vacuümglas. De subsidie voor isolatieglas valt onder de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE).

Vacuümglas of triple glas

Wanneer je je glas wilt vervangen met isolerend glas heb je de keuze uit verschillende glassoorten. Maar wat is nou beter, vacuümglas of triple glas? Vacuümglas heeft een betere isolatie van triple glas en is tot wel 4x dunner en lichter, maar is wel duurder dan triple glas. Vacuümglas is gemakkelijk in oude kozijnen te plaatsen dan triple glas, maar wanneer de kozijnen toch al toe zijn aan vervanging kun je ook voor triple glas kiezen.

U-waarde vacuümglas

Zoals al eerder genoemd zorgt vacuüm glas dus voor een goede isolatie. De mate van isolatie wordt aangetoond met de u-waarde. Hoe lager de U-waarde, hoe hoger de isolatie. Vacuümglas heeft een u waarde van 0,4 – 0,7 terwijl triple glas een u-waarde van 0,5 – 0,9, en HR++ glas tussen de 1,9 – 1,2. De isolatiewaarde van Vacuümglas is dus beter dan die van triple glas en HR++ glas.

Vacuumglas monumenten

Vacuümglas voor een monument

Vacuümglas met name kan goed gebruikt worden voor het verduurzamen van een monument of oude woning. Doordat vacuüm zo dun en licht is kan het gemakkelijk geplaatst worden in de monumentale kozijnen en is het ideaal voor monumenten en oude gebouwen. Hiermee kunnen monumenten beter geïsoleerd worden.

Levensduur vacuümglas

Vacuümglas staat bekend om zijn duurzaamheid en lange levensduur. Door de afwezigheid van lucht tussen de glaslagen, zijn er minder risico's op condensatie, lekkage of thermische stress. Dit resulteert in een verlengde levensduur in vergelijking met traditioneel isolatieglas. Met regelmatig onderhoud kan vacuümglas tientallen jaren meegaan

Vacuümglas bestellen bij De Meesters Glastechniek

Wil jij graag vacuümglas bestellen van hoge kwaliteit? Bij De Meesters Glastechniek zijn we al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in glas. Onze glasexperts helpen je graag verder met al je vragen en voorzien jou altijd van het juiste advies. Wij zorgen altijd voor een oplossing op maat en luisteren naar jouw wensen. Wil je meer weten over de mogelijkheden en vacuümglas plaatsen? Vraag vrijblijvend een offerte aan, dan helpen we je graag verder.

Glas op maat laten maken?

Onze Glas Meesters geven graag advies om tot de beste oplossing te komen.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Download gratis onze brochure.

Benieuwd naar wat wij je kunnen bieden?

Vul het formulier in en download onze gratis brochure.

“Van sprankelende vensters tot verbluffende glazen douche cabines, we streven ernaar om elegantie en vakmanschap in elke creatie te brengen.”

Vriendelijke groet,

Guus den Bouwmeester

Eigenaar, De Meesters Glastechniek

WE BESPREKEN GRAAG DE MOGELIJKHEDEN

Glas op maat bestellen?

Met onze jarenlange ervaring in de glas branche kunnen we u bij elk project helpen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Download gratis onze brochure.