HR glas

HR glas wordt steeds populairder en dat is niet zonder reden. Het heeft verschillende voordelen ten opzichte van dubbelglas en enkelglas. In dit artikel leggen we je uit wat HR glas precies is en wat de voordelen hiervan zijn.

Wat is HR glas

HR glas staat voor hoogrendementsglas. Bij HR glas is de spouw gevuld met edelgas (argon) in plaats van lucht. Dit zorgt ervoor dat het een stuk beter isoleert dan normaal dubbelglas. Daarnaast zit er bij HR glas een coating aan een binnenzijde van het glas die warmte weerkaatst.

Verschillende soorten HR glas

Er zijn verschillende soorten HR glas. De verschillende soorten worden aangeduid met één of meerdere “+” achter HR. Je hebt HR, HR+, HR++ en HR+++(Triple glas). Het verschil tussen normaal dubbelglas en HR glas is de coating die aan een zijde van HR glas zit. Vanaf HR+ glas zit er tussen de spouw ook nog eens edelgas in plaats van droge lucht. Het verschil tussen HR+ en HR++ zit hem in de dikte van de spouw. Bij HR+ moet de spouw minimaal 9mm zijn. Vanaf een spouw van 13mm is er sprake van HR++ glas. Als laatste heb je ook nog triple glas (HR+++). Triple glas bestaat uit 3 glasplaten met daartussen een coating en edelgas.

Voordelen HR glas

Er zijn verschillende voordelen van HR glas in vergelijking met dubbelglas. Ten eerste zorgt HR voor een veel betere isolatie. Door de speciale coating en edelgas houdt het glas de kou in de winter veel beter buiten en de warmte binnen. Dit zorgt er voor dat je minder hoeft te stoken en kunt bezuinigen op de hoge energieprijzen. Dit is zowel goed voor de portemonnee als voor het milieu. Daarnaast is HR glas ook nog een stuk meer geluidswerend waardoor je minder overlast heb van geluiden van buitenaf.

Verduurzamen van je woning

HR glas draagt bij aan het verduurzamen van je woning. Duurzaamheid en het milieu worden steeds belangrijker en het verduurzamen van je woning is niet meer weg te denken. Door het vervangen van dubbelglas naar HR glas draag je bij aan een beter milieu. Door de goede isolatie hoef je minder te stoken en kun je een hoop energie besparen. Er verschillende subsidies voor het vervangen van je oude glas met HR glas. Lees hier alles over het verduurzamen van je woning met glas en hoe je in aanmerking kunt komen voor een subsidie.

Het beste HR glas bij de Meesters Glastechniek

Wil jij graag je ramen laten vervangen met HR glas? Bij De Meesters Glastechniek denken we graag met je mee en zoeken we altijd samen naar een oplossing op maat. We vertellen je graag alles over de mogelijkheden en welk glas het beste voor jou geschikt is voor jouw situatie. Vraag vrijblijvend een offerte aan op onze website en dan kijken we samen naar de beste oplossing.

Lever jij als glaszetter ten allen tijde kwaliteit? Kom dan ons team versterken.

Meer weten?

Lees alles over glas en de mogelijkheden die glas biedt? Je leest er over op ons blog.

Volgt u ons ook al op social media?

Neem een kijkje bij de meesters, onze projecten, en leer meer over onze werkwijze.