HR glas

HR glas wordt steeds populairder en dat is niet zonder reden. Het heeft verschillende voordelen ten opzichte van dubbelglas en enkelglas. Ontdek alles over HR glas.
Hoi,

Wist je al dat De Meesters Glastechniek glas op maat kan leveren. Of het nu gaat om unieke indoor glazen wanden, moderne glazen gevels of zelfs op maat gemaakte glazen balustrades, wij zetten uw wensen om in werkelijkheid.

✔ Gespecialiseerd in glas op maat
✔ Niks is onmogelijk
✔ 100% tevredenheidsgarantie

Laat je het even weten als we je ergens bij kunnen helpen?

Guus den Bouwmeester

Eigenaar, De Meesters Glastechniek

Twijfel je er over om je glazen te vervangen met HR glas? Maar wil je eerst meer weten over de voordelen en verschillende soorten HR glas. In dit artikel leggen we je meer uit over wat HR glas precies is, de verschillende soorten en waarom je zou moeten kiezen voor HR glas.

HR glas

Wat is HR glas

Wat is HR glas? HR glas staat voor hoogrendementsglas. Bij HR glas is de spouw gevuld met edelgas (argon) in plaats van lucht. Dit zorgt ervoor dat het een stuk beter isoleert dan normaal dubbelglas. Daarnaast zit er bij HR glas een coating aan een binnenzijde van het glas die warmte weerkaatst.

Voordelen HR glas

Er zijn verschillende voordelen van HR glas. Ten eerste zorgt HR voor een erg goede isolatie vergeleken met normaal dubbel glas of enkel glas. Door de speciale coating en edelgas houdt het glas de kou in de winter veel beter buiten en de warmte binnen. Dit zorgt er voor dat je minder hoeft te stoken en kunt bezuinigen op de hoge energieprijzen. Dit is zowel goed voor de portemonnee als voor het milieu. Daarnaast is HR glas ook nog een stuk meer geluidswerend waardoor je minder overlast heb van geluiden van buitenaf.

Nadelen HR glas

Zijn er dan ook nadelen aan HR glas? Een nadeel van HR glas kan zijn dat het duurder is dan normaal dubbel glas. Maar uiteindelijk is het wel een investering die je van zelf terug verdient. Daarnaast kan het zijn dat HR glas moeilijk te plaatsen is in bestaande kozijnen, aangezien de dikte van HR++ glas vaak dikker is dan normaal dubbel glas en enkel glas. wanneer je enkel glas of dubbel glas wilt vervangen door HR++ glas kan het dus zijn dat je ook nieuwe kozijnen moet laten plaatsen. In ons andere artikel vertellen we je meer over HR++ glas in bestaande kozijnen plaatsen.

Verschillende soorten HR glas

Er zijn verschillende soorten HR glas. De verschillende soorten worden aangeduid met één of meerdere “+” achter HR. Je hebt HR, HR+, HR++ en HR+++(Triple glas). Hieronder vertellen we je meer over de verschillende tussen de soorten HR glas.

Verschil dubbel glas en hr++

Als eerst het verschil tussen dubbel glas en HR++ glas. Het verschil tussen normaal dubbelglas en HR++ glas is de coating die aan een zijde van HR glas zit. Daarnaast zit er bij HR++ glas een speciale edelgasvulling tussen de platen, wat zorgt voor een nog betere isolatie. Dit vermindert warmteverlies significant, waardoor HR++ efficiënter is dan standaard dubbelglas. Daarnaast is er ook een verschil in geluid bij dubbel glas en HR++ glas. Door de betere isolatie van HR++ glas zorgt het voor een betere geluidsdemping waardoor je minder last hebt van overlast op straat. In ons andere artikel vertellen we je meer over het verschil tussen dubbel glas en HR++

Verschil hr++ en hr+++

Verder het je ook nog een verschil tussen HR++ en HR+++ (triple glas). Zoals de naam al zegt bestaat triple glas uit 3 glas platen in plaats van 2 bij HR++. Daardoor zit er dus ook een extra coating tussen de glas platen. Het verschil tussen HR++ en triple glas zit hem dus voornamelijk in de isolatie Waardoor het zorgt voor minder warmte verlies en je kan besparen op nog meer energie kosten. Lees in ons andere artikel meer over het verschil tussen triple glas en HR++.

Verschil HR++ en zonwerend glas

Naast HR++ glas heb je ook nog speciaal zonwerend glas. HR++ glas heeft een goede isolerende werking waardoor het in de winter binnen warmer blijft en in de zomer koeler. Maar wat is precies het verschil tussen HR++ en zonwerend glas. Zonwerend glas heeft ook een goede isolerende werking maar richt zich vooral om het verminderen van de warmte van de zon in de zomer. Er is hierbij een speciale coating aangebracht die de warmteoverdracht van zonlicht beperkt maar het licht nog wel door laat. HR++ en Zonwerend glas hebben dus allebei een goede isolerende werking maar zijn allebei gericht op andere specifieke doelen.

HR glas u waarde

De U waarde van glas geeft aan hoeveel warmte er verloren gaat. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatie. De u waarden van HR++ glas is dus lager van de u waarde van normaal dubbelglas. De u waarde van normaal dubbel glas varieert tussen de 2,7 en 3,3. Wat is de u waarde van HR++ glas? De u waarde van HR++ glas ligt tussen de 1,1 en 1,2. De u waarde van triple glas is nog lager en ligt rond de 0,9.

Kosten hr glas

Benieuwd naar de kosten van HR glas en HR++ glas. Zoals eerder genoemd liggen de kosten voor HR++ glas dus hoger dan die van normaal dubbel glas. Uiteindelijk kun je met HR++ glas wel bespraken op een hoop energiekosten waardoor je dit dus uiteindelijk van zelf terug verdient. Verder kun je ook nog een subsidie voor HR++ glas krijgen.

HR++ glas subsidie

Je kunt dus gemakkelijk een subsidie voor HR++ glas aanvragen. De subsidie is bedoelt zodat meer mensen hun woning verduurzamen. Wanneer je subsidie wil aanvragen voor HR++ glas moet je voldoen aan een aantal voorwaarden.

Verduurzamen van je woning

HR glas draagt bij aan het verduurzamen van je woning. Duurzaamheid en het milieu worden steeds belangrijker en het verduurzamen van je woning is niet meer weg te denken. Door het vervangen van dubbelglas naar HR glas draag je bij aan een beter milieu. Door de goede isolatie hoef je minder te stoken en kun je een hoop energie besparen. Er verschillende subsidies voor het vervangen van je oude glas met HR glas. Lees hier alles over het verduurzamen van je woning met glas en hoe je in aanmerking kunt komen voor een subsidie.

Het beste HR glas bij de Meesters Glastechniek

Wil jij graag je glas vervangen door HR++ of HR+++? Bij De Meesters Glastechniek denken we graag met je mee en zoeken we altijd samen naar een oplossing op maat. We vertellen je graag alles over de mogelijkheden en welk glas het beste voor jou geschikt is voor jouw situatie. Vraag vrijblijvend een offerte aan op onze website en dan kijken we samen naar de beste oplossing.

Glas op maat laten maken?

Onze Glas Meesters geven graag advies om tot de beste oplossing te komen.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Download gratis onze brochure.

Benieuwd naar wat wij je kunnen bieden?

Vul het formulier in en download onze gratis brochure.

“Van sprankelende vensters tot verbluffende glazen douche cabines, we streven ernaar om elegantie en vakmanschap in elke creatie te brengen.”

Vriendelijke groet,

Guus den Bouwmeester

Eigenaar, De Meesters Glastechniek

WE BESPREKEN GRAAG DE MOGELIJKHEDEN

Glas op maat bestellen?

Met onze jarenlange ervaring in de glas branche kunnen we u bij elk project helpen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Download gratis onze brochure.