HR glas

HR glas wordt steeds populairder en dat is niet zonder reden. Het heeft verschillende voordelen ten opzichte van dubbelglas en enkelglas. Ontdek alles over HR glas.
Hoi,

Wist je al dat De Meesters Glastechniek glas op maat kan leveren. Of het nu gaat om unieke indoor glazen wanden, moderne glazen gevels of zelfs op maat gemaakte glazen balustrades, wij zetten uw wensen om in werkelijkheid.

✔ Gespecialiseerd in glas op maat
✔ Niks is onmogelijk
✔ 100% tevredenheidsgarantie

Laat je het even weten als we je ergens bij kunnen helpen?

Guus den Bouwmeester

Eigenaar, De Meesters Glastechniek

Wat is HR glas

HR glas staat voor hoogrendementsglas. Bij HR glas is de spouw gevuld met edelgas (argon) in plaats van lucht. Dit zorgt ervoor dat het een stuk beter isoleert dan normaal dubbelglas. Daarnaast zit er bij HR glas een coating aan een binnenzijde van het glas die warmte weerkaatst.

HR glas

Verschillende soorten HR glas

Er zijn verschillende soorten HR glas. De verschillende soorten worden aangeduid met één of meerdere “+” achter HR. Je hebt HR, HR+, HR++ en HR+++(Triple glas). Het verschil tussen normaal dubbelglas en HR glas is de coating die aan een zijde van HR glas zit. Vanaf HR+ glas zit er tussen de spouw ook nog eens edelgas in plaats van droge lucht. Het verschil tussen HR+ en HR++ zit hem in de dikte van de spouw. Bij HR+ moet de spouw minimaal 9mm zijn. Vanaf een spouw van 13mm is er sprake van HR++ glas. Als laatste heb je ook nog triple glas (HR+++). Triple glas bestaat uit 3 glasplaten met daartussen een coating en edelgas.

Voordelen HR glas

Er zijn verschillende voordelen van HR glas in vergelijking met dubbelglas. Ten eerste zorgt HR voor een veel betere isolatie. Door de speciale coating en edelgas houdt het glas de kou in de winter veel beter buiten en de warmte binnen. Dit zorgt er voor dat je minder hoeft te stoken en kunt bezuinigen op de hoge energieprijzen. Dit is zowel goed voor de portemonnee als voor het milieu. Daarnaast is HR glas ook nog een stuk meer geluidswerend waardoor je minder overlast heb van geluiden van buitenaf.

Verduurzamen van je woning

HR glas draagt bij aan het verduurzamen van je woning. Duurzaamheid en het milieu worden steeds belangrijker en het verduurzamen van je woning is niet meer weg te denken. Door het vervangen van dubbelglas naar HR glas draag je bij aan een beter milieu. Door de goede isolatie hoef je minder te stoken en kun je een hoop energie besparen. Er verschillende subsidies voor het vervangen van je oude glas met HR glas. Lees hier alles over het verduurzamen van je woning met glas en hoe je in aanmerking kunt komen voor een subsidie.

Het beste HR glas bij de Meesters Glastechniek

Wil jij graag je ramen laten vervangen met HR glas? Bij De Meesters Glastechniek denken we graag met je mee en zoeken we altijd samen naar een oplossing op maat. We vertellen je graag alles over de mogelijkheden en welk glas het beste voor jou geschikt is voor jouw situatie. Vraag vrijblijvend een offerte aan op onze website en dan kijken we samen naar de beste oplossing.

Lever jij als glaszetter ten allen tijde kwaliteit? Kom dan ons team versterken.

Glas op maat laten maken?

Onze Glas Meesters geven graag advies om tot de beste oplossing te komen.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Download gratis onze brochure.

Benieuwd naar wat wij je kunnen bieden?

Vul het formulier in en download onze gratis brochure.

“Van sprankelende vensters tot verbluffende glazen douche cabines, we streven ernaar om elegantie en vakmanschap in elke creatie te brengen.”

Vriendelijke groet,

Guus den Bouwmeester

Eigenaar, De Meesters Glastechniek

WE BESPREKEN GRAAG DE MOGELIJKHEDEN

Glas op maat bestellen?

Met onze jarenlange ervaring in de glas branche kunnen we u bij elk project helpen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Download gratis onze brochure.