Verschil dubbel glas en hr++

Dubbelglas vervangen door HR++ glas? In dit artikel vertellen we je meer over het verschil tussen dubbel glas en HR++ glas.

Het kiezen van het juiste glas type kan een groot verschil maken voor de energie-efficiëntie en de energiekosten van je huis. HR glas wordt steeds populairder en enkelglas of dubbelglas wordt steeds vaker vervangen door HR++ of HR+++ glas. Dubbelglas en HR++ glas worden vaak met elkaar vergeleken en lijken erg op elkaar maar toch zit er een verschil tussen. In dit artikel vertellen we je meer over het verschil tussen dubbel glas en HR++ glas.

Verschil dubbel glas en HR++ glas

Dubbelglas

Dubbelglas, zoals de naam al het al zegt, bestaat uit twee glasplaten die door een ruimte van enkele millimeters van elkaar worden gescheiden. De ruimte tussen de glasplaten kan worden gevuld met lucht om de isolatiewaarde te verhogen. Dubbelglas isoleert beter dan enkel glas, waardoor het warmteverlies door de ramen wordt verminderd.

HR++ glas

HR ++ glas (hoogrendementsglas) gaat nog een stap verder in energiebesparing. HR++ glas bestaat net als dubbelglas ook uit twee glasplaten. De ruimte tussen de glasplaten is echter gevuld met een speciaal soort gas. Dit gas zorgt voor een betere isolatie. Daarnaast is er een dunne coating op de binnenzijde van het buitenste glas aangebracht. Deze coating werkt als een thermische barrière en reflecteert de warmte terug de kamer in.

Verschil dubbel glas en HR++ glas

Het grootste verschil tussen dubbel glas en HR++ glas bestaat dus uit de isolatiewaarde. HR ++ glas isoleert tot wel drie keer beter dan enkel glas en twee keer beter dan standaard dubbelglas. Het verschil in isolatiewaarde tussen dubbelglas en HR ++ glas kan leiden tot aanzienlijke energiebesparingen. HR++ glas is wel duurder dan dubbelglas, maar het is een goede investering die je op lange termijn kan worden terug verdient door besparingen op hoge energiekosten.

Meer weten over de verschillen tussen dubbel glas of HR++ glas?

Wil je misschien overstappen van dubbel glas naar HR++ glas maar wil je eerst nog wat meer weten over de verschillen en voordelen? Bij De Meesters Glastechniek helpen we je graag verder met al je vragen en vinden we altijd samen een oplossing op maat. Met ruim 20 jaar ervaring weten we precies hoe wij jou het beste kunnen helpen en kunnen we jou voorzien van t beste advies. Vraag vrijblijvend een offerte aan dan helpen we je graag verder.

Lever jij als glaszetter ten allen tijde kwaliteit? Kom dan ons team versterken.

Meer weten?

Lees alles over glas en de mogelijkheden die glas biedt? Je leest er over op ons blog.

Volgt u ons ook al op social media?

Neem een kijkje bij de meesters, onze projecten, en leer meer over onze werkwijze.