Verschil dubbel glas en hr++

Dubbelglas vervangen door HR++ glas? In dit artikel vertellen we je meer over het verschil tussen dubbel glas en HR++ glas.
Hoi,

Wist je al dat De Meesters Glastechniek glas op maat kan leveren. Of het nu gaat om unieke indoor glazen wanden, moderne glazen gevels of zelfs op maat gemaakte glazen balustrades, wij zetten uw wensen om in werkelijkheid.

✔ Gespecialiseerd in glas op maat
✔ Niks is onmogelijk
✔ 100% tevredenheidsgarantie

Laat je het even weten als we je ergens bij kunnen helpen?

Guus den Bouwmeester

Eigenaar, De Meesters Glastechniek

Dubbel glas vs HR++

Het kiezen van het juiste glas type kan een groot verschil maken voor de energie-efficiëntie en de energiekosten van je huis. HR glas wordt steeds populairder en enkelglas of dubbelglas wordt steeds vaker vervangen door HR++ of HR+++ glas.

Dubbelglas en HR++ glas worden vaak met elkaar vergeleken en lijken erg op elkaar maar toch zit er een verschil tussen. In dit artikel vertellen we je meer over het verschil tussen HR++ en dubbel glas.

Verschil dubbel glas en HR++

Verschil dubbel glas en HR++ glas

Wat is het verschil tussen dubbel glas en HR++ glas? Dubbelglas bestaat uit twee glasplaten met een luchtspouw ertussen. Het houdt warmte beter vast dan enkel glas, maar HR++ glas gaat nog een stapje verder.

HR++ bestaat ook uit 2 glasplaten, maar hierbij is een speciale coating toegevoegd op een van de glasplaten. Daarnaast is de spouw gevuld met een edelgas wat zorgt voor een betere isolerende werking.

Verschil isolatie dubbel glas en HR++

Het grootste verschil tussen dubbel glas en HR++ glas bestaat uit de isolatiewaarde. HR++ glas heeft namelijk een hogere isolatiewaarde dan dubbel glas. HR ++ glas isoleert tot wel drie keer beter dan enkel glas en twee keer beter dan standaard dubbelglas. Standaard dubbel glas heeft een u-waarde van 2,8 terwijl HR++ een u-waarde heeft van 1,1.

Verschil geluid dubbel glas en HR++

Naast het verschil in isolatie is er ook een verschil in geluid tussen dubbel glas en HR++. HR++ houdt niet alleen de kou mee buiten maar houdt ook meer geluid tegen. HR++ glas heeft dus een goede geluidswerende werking en is een goede oplossing wanneer je bijvoorbeeld langs een drukke weg woont.

Verschil in prijs dubbel glas en HR++

Daarnaast is er nog een verschil tussen dubbel glas en HR++ glas in de prijs. HR++ glas in namelijk duurder dan standaard dubbel glas. Daarentegen kan het verschil in isolatie bij dubbel glas en HR++ glas leiden tot aanzienlijke energiebesparingen.

Verschil rendement dubbel glas en HR++ glas

Zoals hierboven al genoemd is er dus een verschil in rendement bij dubbel glas en HR++ glas. HR++ glas zorgt voor lagere energiekosten dan standaard dubbel glas waardoor het dus een beter rendement heeft. HR++ glas is dus een goede investering die je op lange termijn van zelf terugverdient.

Meer weten over de verschillen tussen dubbel glas of HR++ glas?

Wil je misschien ramen vervangen met HR++ glas maar wil je eerst nog wat meer weten over de verschillen en voordelen? Bij De Meesters Glastechniek helpen we je graag verder met al je vragen en vinden we altijd samen een oplossing op maat. Met ruim 20 jaar ervaring weten we precies hoe wij jou het beste kunnen helpen en kunnen we jou voorzien van t beste advies. Vraag vrijblijvend een offerte aan dan helpen we je graag verder.

Glas op maat laten maken?

Onze Glas Meesters geven graag advies om tot de beste oplossing te komen.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Download gratis onze brochure.

Benieuwd naar wat wij je kunnen bieden?

Vul het formulier in en download onze gratis brochure.

“Van sprankelende vensters tot verbluffende glazen douche cabines, we streven ernaar om elegantie en vakmanschap in elke creatie te brengen.”

Vriendelijke groet,

Guus den Bouwmeester

Eigenaar, De Meesters Glastechniek

WE BESPREKEN GRAAG DE MOGELIJKHEDEN

Glas op maat bestellen?

Met onze jarenlange ervaring in de glas branche kunnen we u bij elk project helpen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Download gratis onze brochure.