Triple glas of hr++

Wat is HR glas?

HR++ en triple glas, ook wel gekend als HR+++ staat voor hoog rendementsglas. In tegenstellig. Dit glas bestaat uit meerdere lagen met een isolerende coating die zonlicht doorlaat en warmte binnenhoudt. Daarnaast is de ruimte tussen de glasplaten gevuld met een een speciaal soort gas die zorgt voor een betere isolatie. HR glas isoleert tot wel 5 keer beter dan normaal glas en houd ook nog eens een stuk meer geluid tegen. Je kunt er dus uiteindelijk dus een hoop energiekosten mee besparen.

Triple glas of hr++

Verschil HR++ en HR+++

Hr++ en triple glas zijn allebei hoog rendement glas met goede een isolatie maar wat is nou precies het verschil tussen HR++ en HR+++? Het verschil tussen Hr++ en triple glas zit hem voornamelijk in de dikte en de isolatie. Hr++ bestaat namelijk uit 2 glasplaten terwijl triple glas, zoals de naam al zegt, bestaat uit glasplaten. Dit betekend dus dat triple glas een betere isolerende werking heeft van HR++. Daarnaast houdt tripleglas ook meer geluid tegen dan Hr++ glas.

Isolatiewaarde HR++ en triple glas

Zoals hierboven al genoemd is het grootste verschil tussen Hr++ en triple glas dus de isolatiewaarde. De isolatiewaarde wordt ook wel aangegeven met de u-waarde. Hoe lager de u-waarde, hoe minder warmte of kou en wordt doorgelaten. HR++ glas heeft een isolatiewaarde van ongeveer 1,2 en triple glas heeft een isolatiewaarde van ongeveer 0,9.

Verschil prijs HR++ en triple glas

Een ander verschil tussen Hr++ en triple glas is de prijs. De kosten voor triple glas zijn hoger dan die van HR++ glas. Dit komt natuurlijk omdat triple glas een stuk beter isoleert. Ondank dat Hr+++ duurder is dan Hr++ glas, is het wel een goede investering die je uiteindelijk terug kunt verdienen op lagere energiekosten.

Wat is beter HR++ of triple glas?

De vraag die uiteindelijk dan gesteld moet worden: Wat is beter HR++ of triple glas? Beide glassoorten hebben een uitstekende isolerende werking en hebben beide zijn voordelen. Triple glas heeft natuurlijk nog een iets beter isolerende werking, waardoor in dit opzicht triple glas beter is dan Hr++ glas. Daarentegen is triple glas een stuk dikker en zwaarder waardoor het vaak niet in de bestaande kozijnen past en je je kozijnen dus zou moeten vervangen.

Benieuwd welk glas het meest geschikt is voor jou?

Wil je graag meer weten over de voordelen en verschillen van HR++ of HR+++ glas? Bij De Meesters Glastechniek helpen we je graag verder met al je vragen en vinden we altijd samen een oplossing op maat. Met ruim 20 jaar ervaring weten we precies hoe wij jou het beste kunnen helpen en kunnen we jou voorzien van t beste advies. Meer weten over de mogelijkheden? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Lever jij als glaszetter ten allen tijde kwaliteit? Kom dan ons team versterken.

Meer weten?

Lees alles over glas en de mogelijkheden die glas biedt? Je leest er over op ons blog.

Volgt u ons ook al op social media?

Neem een kijkje bij de meesters, onze projecten, en leer meer over onze werkwijze.