Triple glas of hr++

Wil je een betere isolatie van je woning en je glazen vervangen met Hr++ of triple glas? Wij vertellen je alles over de verschillen tussen HR++ en HR+++
Hoi,

Wist je al dat De Meesters Glastechniek glas op maat kan leveren. Of het nu gaat om unieke indoor glazen wanden, moderne glazen gevels of zelfs op maat gemaakte glazen balustrades, wij zetten uw wensen om in werkelijkheid.

✔ Gespecialiseerd in glas op maat
✔ Niks is onmogelijk
✔ 100% tevredenheidsgarantie

Laat je het even weten als we je ergens bij kunnen helpen?

Guus den Bouwmeester

Eigenaar, De Meesters Glastechniek

Heb jij nog dubbel of zelfs enkel glas in je ramen zitten? En twijfel je om van dubbel glas naar HR++ of triple glas te gaan? Beide zijn een goede optie wanneer jij je woning of pand wilt isoleren. Maar wat is precies het verschil tussen HR++ en triple glas? In dit artikel vertellen we je alles over het verschil tussen triple glas en HR++ glas. Lees hieronder snel verder.

Wat is HR glas?

HR staat voor hoog rendementsglas. HR glas bestaat uit 2 of meer glasplaten met daar tussen een isolerende laag. Daarnaast is de ruimte tussen de glasplaten gevuld met een speciaal soort edelgas die ook zorgt voor een betere isolatie. HR glas isoleert tot wel 5 keer beter dan normaal glas. Je kunt er dus uiteindelijk dus een hoop energiekosten mee besparen.

Verschil HR++ en HR+++

Triple glas vs HR++. triple glas zijn allebei hoog rendement glas met goede een isolatie. Maar wat is nou precies het verschil tussen HR++ en HR+++? Het verschil tussen HrR++ en triple glas zit hem voornamelijk in de dikte en de isolatie.

HR++ bestaat namelijk uit 2 glasplaten terwijl triple glas, zoals de naam al zegt, bestaat uit 3 glasplaten. Dit betekend dus dat triple glas een betere isolerende werking heeft van HR++.

triple glas of HR++

Isolatiewaarde HR++ en triple glas

Zoals hierboven al genoemd is het grootste verschil tussen HR++ en triple glas dus de isolatiewaarde. De isolatiewaarde wordt ook wel aangegeven met de u-waarde. Hoe lager de u-waarde, hoe minder warmte of kou en wordt doorgelaten. HR++ glas heeft een isolatiewaarde van ongeveer 1,2 en triple glas heeft een isolatiewaarde van ongeveer 0,9.Triple glas heeft dus een hogere isolatiewaarde.

HR++ of triple glas geluid

Daarnaast is er ook nog een verschil in geluid tussen HR++ en HR+++ glas. Doordat triple glas zorgt voor een betere isolatie houdt het ook meer geluid tegen dan HR++ glas. Wanneer je aan een drukke weg of plein woont, kan het dus aan te raden zijn om eerder te kiezen voor triple glas in plaats van HR++.

Prijsverschil HR++ en triple glas

Daarnaast is er ook nog een verschil in prijs tussen HR++ en triple glas. De kosten voor triple glas zijn hoger dan die van HR++ glas. Dit komt natuurlijk omdat triple glas een stuk beter isoleert. Ondank dat HR+++ duurder is dan Hr++ glas, is het wel een goede investering die je uiteindelijk terug kunt verdienen op lagere energiekosten.

Plaatsen van HR++ of triple-glas

Daarnaast is er ook nog een verschil in het plaatsen van HR++ of triple glas. Doordat triple glas dikker en zwaarder is, kan het misschien moeilijk zijn om triple glas te plaatsen in bestaande kozijnen. Bij het vervangen van dubbelglas door HR++ glas kan dit in de meeste gevallen wel, aangezien standaard dubbelglas en HR++ glas even dik is. Bij triple glas zul je vaker je kozijnen ook moeten vervangen.

Wat is beter HR++ of triple glas?

De vraag die uiteindelijk dan gesteld moet worden: Wat is beter HR++ of triple glas? Beide glassoorten hebben een uitstekende isolerende werking en hebben beide zijn voordelen. Triple glas heeft natuurlijk nog een iets beter isolerende werking, waardoor in dit opzicht triple glas beter is dan HR++ glas. Daarentegen is triple glas een stuk dikker en zwaarder waardoor het vaak niet in de bestaande kozijnen past en je je kozijnen dus zou moeten vervangen.

Benieuwd welk glas het meest geschikt is voor jou?

Wil je graag meer weten over de voordelen en verschillen van HR++ of HR+++ glas? Bij De Meesters Glastechniek helpen we je graag verder met al je vragen en vinden we altijd samen een oplossing op maat. Met ruim 20 jaar ervaring weten we precies hoe wij jou het beste kunnen helpen en kunnen we jou voorzien van t beste advies. Meer weten over de mogelijkheden? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Glas op maat laten maken?

Onze Glas Meesters geven graag advies om tot de beste oplossing te komen.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Download gratis onze brochure.

Benieuwd naar wat wij je kunnen bieden?

Vul het formulier in en download onze gratis brochure.

“Van sprankelende vensters tot verbluffende glazen douche cabines, we streven ernaar om elegantie en vakmanschap in elke creatie te brengen.”

Vriendelijke groet,

Guus den Bouwmeester

Eigenaar, De Meesters Glastechniek

WE BESPREKEN GRAAG DE MOGELIJKHEDEN

Glas op maat bestellen?

Met onze jarenlange ervaring in de glas branche kunnen we u bij elk project helpen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Download gratis onze brochure.