Woning verduurzamen met glas

Wilt u uw woning verduurzamen en besparen op hoge energie kosten? Dan is het misschien tijd om uw ramen te vervangen met HR ++ of triple glas.

Heeft u in de winter altijd last van kou dat door de ramen naar binnen komt? En wordt het altijd bloedheet in uw woning in de zomer? Dan is het misschien tijd om uw ramen te vervangen en uw woning te verduurzamen. In dit artikel vertellen we je alles over het verduurzamen van uw glas.

Woning verduurzamen

Waarom uw glas verduurzamen?

De gas prijzen worden steeds hoger en het wordt steeds duurder om je woning te verwarmen in de koude winter maanden. Met enkel glas of dubbel glas verliest u veel warmte waardoor uw energierekeningen hoog kunnen oplopen. Door het vervangen van uw ramen naar HR++ of triple glas kunt u uw woning verduurzamen en bespaart u uiteindelijk op hoge energie kosten. Daarnaast draagt het bij aan een beter milieu en houdt het ook nog eens meer geluid tegen.

HR++ en triple glas

HR++ glas en triple glas zijn soorten isolatie glas die zowel warmte en kou als geluid tegenhoudt. HR++ glas is dubbel glas waarbij de tussenruimte gevuld is met edelgas en een coating aan een zijde waardoor het glas extra goed isoleert. Triple glas bestaat uit 3 glas platen met daartussen 2 spouwen en een metaal coating. Triple glas is erg zwaar waardoor HR++ glas vaak de voorkeur krijgt.

Subsidie verduurzamen woning

Wilt u uw glazen vervangen met HR++ glas of triple glas en uw woning verduurzamen? Dan kunt u in aanmerking komen voor een subsidie. Er zijn verschillende subsidies voor het verduurzamen van uw woning. Met de ISDE-subsidie kunt u een deel van de kosten terug krijgen voor het vervangen van uw ramen met HR++ glas of triple glas. U kunt hierbij in aanmerking komen voor een hoge of een lage subsidie. Voor een hoge subsidie moet u binnen een jaar 2 of meer hoofdmaatregelen nemen om uw woning te verduurzamen. Benieuwd of u in aanmerking komt en wat het voor u kan opleveren? U kunt alle voorwaarden en bedragen hier terug lezen.

Uw woning verduurzamen met de Meesters Glastechniek

Wilt u uw glas vervangen en uw woning verduurzamen? Bij de Meesters Glastechniek Helpen we u altijd met een glasoplossing op maat die past bij uw wensen. HR++ glas of triple glas? Samen kijken we welke het beste voor u geschikt is en wat de mogelijkheden zijn. Vraag vrijblijvend een offerte aan op onze website, dan helpen we u graag verder.

Lever jij als glaszetter ten allen tijde kwaliteit? Kom dan ons team versterken.

Meer weten?

Lees alles over glas en de mogelijkheden die glas biedt? Je leest er over op ons blog.

Volgt u ons ook al op social media?

Neem een kijkje bij de meesters, onze projecten, en leer meer over onze werkwijze.