Isolatiewaarde glas | U-waarde glas

Ben jij benieuwd naar de isolatiewaarden van verschillende glassoorten? Welk glas isoleerd het beste? Lees hier alles over de u-waarde en isolatiewaarde van glas.
Hoi,

Wist je al dat De Meesters Glastechniek glas op maat kan leveren. Of het nu gaat om unieke indoor glazen wanden, moderne glazen gevels of zelfs op maat gemaakte glazen balustrades, wij zetten uw wensen om in werkelijkheid.

✔ Gespecialiseerd in glas op maat
✔ Niks is onmogelijk
✔ 100% tevredenheidsgarantie

Laat je het even weten als we je ergens bij kunnen helpen?

Guus den Bouwmeester

Eigenaar, De Meesters Glastechniek

U-waarde glas

Hoe goed glas isoleert is afhankelijk van de isolatiewaarde van het glas. De isolatiewaarde van glas wordt aangeduid met de u-waarde. De u-waarde meet hoeveel warmte het glas geleid. Hoe lager de u-waarde, hoe beter de isolatie.

Wanneer glas dus een lage u-waarde heeft, betekend dit dat het de koud beter buiten houdt en de warmte beter binnen. Hieronder vertellen we je meer over de isolatiewaardes van verschillende glassoorten.

Isolatiewaarde glas
Photographer: ninimf

Isolatiewaarde enkel glas

Heb je nog enkel glas in je woning zitten? Enkel glas heeft een hoge u-waarde wat betekend dat enkel glas zorgt voor een minder goede isolatie dan bijvoorbeeld dubbel glas of isolatie glas. De u-waarde van enkel glas is 5,8. Bij enkel glas gaat er veel warmte verloren wat leidt tot hogere energiekosten.

Isolatiewaarde dubbel glas

Dubbel glas heeft al een stuk betere isolatiewaarde dan enkel glas. De u-waarde van dubbelglas is namelijk 2,8. Dit betekend dat het een stuk beter isoleert en minder warmte naar buiten laat en kou naar binnen. Standaard dubbel glas is vaak een populaire optie voor woningen aangezien het redelijk goed isoleert en goedkoper is dan bijvoorbeeld isolatie glas.

Isolatiewaarde HR++ glas

Wil je een stapje verder gaan dan dubbel glas? Dan is HR++ glas een goede optie. HR++ glas isolatiewaarde is nog beter dan die van normaal dubbelglas. Bij HR++ glas wordt er namelijk gebruik van een speciale coating en een edelgasvulling wat zorgt voor een betere isolatie.

HR++ glas heeft een u-waarde van 1,1. In ons andere artikel vertellen we je meer over het verschil tussen dubbel glas en HR++ glas.

Isolatiewaarde triple glas

Naast HR++ heb je ook nog HR+++ glas. Triple glas is bijna het zelfde als HR++ glas maar bestaat, zoals de naam als zegt, uit 3 glasplaten in plaats van 2. Triple glas heeft een u-waarde van 0,5 tot 0,9. Triple glas heeft dus een erg hoge isolatiewaarde. Lees meer over de voordelen van triple glas in ons andere artikel.

Vacuüm glas isolatiewaarde

Vacuüm glas is een speciaal soort isolatieglas. Vacuüm glas heeft een extreem goede isolatie en is een stuk dunner van dubbel glas of triple glas. Vacuüm glas heeft de hoogste isolatiewaarde van glas met een u-waarde van wel 0,4.

Isolatiewaarden glas

We zetten hieronder nog een keer alle isolatiewaarden van glas voor je op een rijtje. Een lagere u-waarde betekend dus een betere isolatie. Glas met een lagere u-waarde is vaak duurder, maar zorgt ook voor een betere isolatie waardoor je kan besparen op een hoop energiekosten. Het is dus een investering die je vanzelf terug verdient.

Isolatiewaarden glas (u-waarde)

  • u-waarde enkel glas: 5,8
  • u-waarde dubbel glas: 2,8
  • u-waarde HR++ glas: 1,1
  • u-waarde triple glas: 0,5 – 0,9
  • Vacuüm glas u-waarde: 0,4

De beste isolatie bij De Meesters Glastechniek

Wil jij graag je glas vervangen voor een betere isolatie van je woning of pand? Bij De Meesters Glastechniek hebben we al ruim 20 jaar ervaringen en helpen we je altijd met de beste oplossing. Of je nou van enkelglas naar dubbel glas wilt, of direct naar speciaal isolatie glas. Wij denken graag met je mee en voorzien je altijd van het beste advies. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag vrijblijvend een offerte aan, dan helpen we je graag persoonlijk verder.

Glas op maat laten maken?

Onze Glas Meesters geven graag advies om tot de beste oplossing te komen.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Download gratis onze brochure.

Benieuwd naar wat wij je kunnen bieden?

Vul het formulier in en download onze gratis brochure.

“Van sprankelende vensters tot verbluffende glazen douche cabines, we streven ernaar om elegantie en vakmanschap in elke creatie te brengen.”

Vriendelijke groet,

Guus den Bouwmeester

Eigenaar, De Meesters Glastechniek

WE BESPREKEN GRAAG DE MOGELIJKHEDEN

Glas op maat bestellen?

Met onze jarenlange ervaring in de glas branche kunnen we u bij elk project helpen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Download gratis onze brochure.