Glas vervangen

Heb jij nog enkel glas in je ramen zitten en wil je deze graag vervangen voor dubbel glas? Of wil je graag overstappen naar HR++ glas voor een betere isolatie? In dit artikel Vertellen we je alles over het vervangen van verschillende soorten glas, wanneer je je glas moet vervangen en eventuele subsidie voor het vervangen van glas.

Enkel glas vervangen door dubbel glas

Heb jij nog enkel glas in je ramen zitten? Dan kan het misschien slim zijn om deze een keer te laten vervangen door dubbel glas of HR++ glas. Dubbel glas heeft verschillende voordelen ten opzichte van enkel glas. Doordat dubbel glas bestaat uit 2 glasplaten in plaat van 1 met daartussen een spouw, zorgt dubbel glas voor een betere isolatie. Daarnaast heeft dubbel glas ook een betere isolatie qua geluid waardoor je dus minder overlast zult hebben van de straat.

Glas vervangen

Dubbel glas vervangen door HR++ glas

Wanneer jij al dubbel glas heb kun je er voor kiezen om nog een stapje verder te gaan en dubbel glas te vervangen door HR++ of HR+++ glas. HR++ glas zorgt voor een nog betere isolatie dan normaal dubbel glas. HR staat voor hoog rendement en HR++ glas bestaat ook uit 2 glasplaten maar met daartussen een coating en een edelgasvulling die zorgen voor een betere isolatie. HR glas is een investering, maar hier kun je uiteindelijk een hoop op terug verdienen.

Wanneer dubbel glas vervangen

Dubbel glas gaat over het algemeen 25 tot 30 jaar mee. Maar het kan natuurlijk zijn dat je glas al eerder toe is aan vervanging. Als je condensatie opmerkt tussen de glaslagen van je dubbel glas, kan dit duiden op een lek in de afdichting of een defect in het glas. Dit kan de isolerende eigenschappen verminderen en het uiterlijk van de ramen aantasten. In dergelijke gevallen kan het vervangen van je raam noodzakelijk zijn. Daarnaast kan het zijn dat je je dubbel glas wilt vervangen voor betere isolatie of wanneer er natuurlijk een ruit gebroken is.

Glas vervangen kosten

De kosten voor het vervangen van glas zijn afhankelijk van een aantal factoren zoals de afmetingen, het glassoort de dikte van het glas en de installatie. U kunt uw glas het beste laten vervangen door een ervaren glaszetters bedrijf zodat u zeker weet dat het goed gebeurd. De kosten voor de installatie kunnen omhoog gaan wanneer u bijvoorbeeld ook de kozijnen moet vervangen. De kosten voor uw glas vervangen met HR++ glas zullen hoger zijn dan wanneer u uw glas wilt vervangen met normaal dubbel glas. Daarentegen is het vervangen van uw ramen met HR++ een goede investering die u uiteindelijk vanzelf terug verdient door lagere energiekosten.

Subsidie glas vervangen

Wil u het glas in uw woning vervangen met isolatieglas? Dan kun je in aanmerking komen voor een subsidie. Je kunt namelijk een subsidie krijgen voor het isoleren en het verduurzamen van je huis. Wanneer je je enkel glas of dubbel glas vervangt met HR++ of triple glas kun je hier dus een vergoeding voor terug krijgen. Hiervoor moet je 2 of meer maatregelen nemen om je woning te verduurzamen.

Glas vervangen door de Meesters Glastechniek

Ben je opzoek naar een ervaren glaszetter voor het vervangen van je glas? Bij de Meesters Glastechniek hebben we al ruim 20 jaar ervaring in de glasambacht en zijn we gespecialiseerd in alles wat met glas te maken heeft. Van het zetten van gevelbeglazing tot interieur beglazing. Wij helpen je altijd met een oplossing op maat die past bij jouw wensen. Vraag vrijblijvend een offerte aan voor het vervangen van uw glas.

  • Echt vakmanschap
  • Ruime ervaring en kennis
  • Altijd een oplossing op maat
Lever jij als glaszetter ten allen tijde kwaliteit? Kom dan ons team versterken.

Meer weten?

Lees alles over glas en de mogelijkheden die glas biedt? Je leest er over op ons blog.

Volgt u ons ook al op social media?

Neem een kijkje bij de meesters, onze projecten, en leer meer over onze werkwijze.