Glazen douchecabine schoonmaken

Wilt u uw glazen douchecabine schoonmaken? Het is belangrijk om uw douchecabine schoon te houden om kalk en ander vuil te voorkomen.
Hoi,

Wist je al dat De Meesters Glastechniek glas op maat kan leveren. Of het nu gaat om unieke indoor glazen wanden, moderne glazen gevels of zelfs op maat gemaakte glazen balustrades, wij zetten uw wensen om in werkelijkheid.

✔ Gespecialiseerd in glas op maat
✔ Niks is onmogelijk
✔ 100% tevredenheidsgarantie

Laat je het even weten als we je ergens bij kunnen helpen?

Guus den Bouwmeester

Eigenaar, De Meesters Glastechniek

Misschien vraagt het om wat discipline om elke keer na het douchen uw glazen douchecabine droog te maken. Toch is het een belangrijke stap om uw douchecabine op deze manier schoon te houden. Door met een raamwisser of droge doek de douchewanden en douchedeuren droog te houden, is er minder kans dat er kalk en schimmel ontstaat in uw douche. Mocht het toch het geval zijn dat er kalk of andere vuil is ontstaan, of wilt u gewoon uw glazen douchecabine schoonmaken, dan wilt u hier natuurlijk niet te veel tijd aan besteden. Daarom zijn deze tips perfect voor u!

Behandeling glazen douchecabine schoonmaken

Er zijn verschillende middelen om uw glazen douchecabine weer helemaal kalk en vuil vrij maken. Met deze verschillende huishoudelijke middelen kunt u gemakkelijk uw glazen douchecabine schoonmaken, zonder hier veel tijd in te stoppen.

Glazen douchecabine schoonmaken

Schoonmaakazijn

Als eerst kunt u gebruik maken van een huismiddel. Kalkaanslag en zeepresten zijn makkelijk te verwijderen met schoonmaakazijn. Hiervoor dient u een sopje te maken:

 • Vul een spuitfles met kokend water die inmiddels is afgekoeld
 • Voeg hierbij wat schoonmaakazijn toe, een snufje zout en citroensap (4 druppels)
 • Zet een raam open, zodat er frisse lucht naar binnen kan komen
 • Laat dit 15-20 minuten intrekken
 • Spoel daarna af met water en maak droog met een doek
 • Klaar!

Baking Soda

Heeft u geen schoonmaakazijn in huis? Dan kunt u ook gebruik maken van Baking Soda. Als u al een tijdje uw glazen douchecabine niet heeft schoongemaakt, is dit het perfecte middel voor u. U dient hiervoor een papje te maken:

 • Vul een kleine pak met een kopje azijn en 2 eetlepels Baking Soda
 • Roer dit mengsel door elkaar, tot het een gladde massa is geworden
 • Gebruik een microvezeldoekje om in het papje te deppen en hiermee de douchecabine te poetsen
 • Spoel uw douchecabine af met water en droog af met een polijstdoekje
 • Klaar!

Glasreiniger

U kunt er ook natuurlijk voor kiezen om een glasreiniger aan te schaffen. Dit is de snelste manier om uw douchecabine schoon te maken, maar u zult het misschien niet al in huis hebben. Het is belangrijk om goed de gebruiksaanwijzing te lezen, voordat u het product gebruikt.

Glazen douchecabine schoonmaken met poetsdoekje

Als u het juiste poetsdoekje gebruikt (pluisvrij), zult u het schoonste resultaat krijgen. Een voorbeeld hiervan is een droogtrommeldoekje. Deze doekjes nemen de zeepresten op en maken uw glazen douchecabine snel weer helemaal schoon!

Ook microvezeldoekjes zullen u een schone resultaat geven. Deze doekjes zorgen ervoor dat er geen strepen ontstaan op het glas bij het poetsen ervan. Als u na het poetsen toch nog last heeft van strepen, dan kunt u een prop maken van een oude krant en daarmee over het glas wrijven. Hiermee zullen de strepen gelijk verdwijnen!

Een schoon resultaat

Zo ziet u dat het schoonmaken van uw douchecabine niet veel tijd nodig heeft en dat u met deze simpele stappen een mooi resultaat zult bereiken. Wilt u zich helemaal niet bezighouden met de schoonmaak? Dan kunt u ook voor een onze ShowerGuard (antikalk) gecoat glas gaan! Lees hier meer over onze ShowerGuard gecoat glas.

Glazen douchecabine laten plaatsen

Wilt u graag een glazen douchecabine of inloopdouche laten plaatsen? Een glazen douche is een echte toevoeging voor uw badkamer. Bij De meesters Glastechniek helpen we u graag met een glasoplossing op maat die past bij uw wensen en behoefte. Onze glasexperts denken graag met u mee en voorzien u altijd van het beste advies. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan, dan helpen we u graag persoonlijk verder.

Glas op maat laten maken?

Onze Glas Meesters geven graag advies om tot de beste oplossing te komen.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Download gratis onze brochure.

Benieuwd naar wat wij je kunnen bieden?

Vul het formulier in en download onze gratis brochure.

“Van sprankelende vensters tot verbluffende glazen douche cabines, we streven ernaar om elegantie en vakmanschap in elke creatie te brengen.”

Vriendelijke groet,

Guus den Bouwmeester

Eigenaar, De Meesters Glastechniek

WE BESPREKEN GRAAG DE MOGELIJKHEDEN

Glas op maat bestellen?

Met onze jarenlange ervaring in de glas branche kunnen we u bij elk project helpen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Download gratis onze brochure.