Enkelglas (Floatglas)

Op zoek naar enkelglas? De bijzondere productiemethode van floatglas zorgt ervoor dat het de perfecte materiaal is voor ramen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan een offerte aan.

Enkelglas (Floatglas)

Op zoek naar enkelglas? De bijzondere productiemethode van floatglas zorgt ervoor dat het de perfecte materiaal is voor ramen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan een offerte aan.

Verschillende soorten

Er zijn verschillende soorten floatglas. Zo kun je kiezen uit onder andere helder, extra helder, mat en gekleurd glas

Sterk

Floatglas bestaat uit een mengsel van kalk, zand en dolomiet en wordt gesmolten op een laagje tin. Hierdoor ontstaat er een rechte oppervlak en is het stevig.

Duurzaam

Doordat het glas een rechte oppervlak heeft, komt het licht van buitenaf goed naar binnen. Op deze manier heeft u vanzelf al een lichte kamer.

Wat is floatglas?

Een veel voorkomende glassoort op de wereld is enkelglas, ook wel floatglas genoemd. Het bestaat uit één enkele glasplaat of meerdere glasplaten die aan elkaar gelamineerd zijn. Enkelglas is een verzamelnaam voor veel verschillende glasproducten en kan voor meerdere doeleinden gebruikt worden. De naam ‘floatglas’ verwijst naar het productieproces. Het glas wordt namelijk eerst gesmolten met een mengsel van kalk, zand en dolomiet en wordt daarna over een bad vloeibaar tin uitgespreid. Dit komt doordat vloeibare metalen een perfect oppervlak hebben waar het glas kaarsrecht op kan drijven. Floatglas kan blank of gekleurd zijn. Dit ligt aan welke toevoegingen er in het mengsel worden gedaan. Floatglas komt vaak voor bij ramen, omdat het door de rechte oppervlak zorgt voor de juiste lichtinval, maar natuurlijk wordt floatglas ook gebruikt voor andere platte oppervlaktes.

Verschillende soorten floatglas

Naast het enkele floatglas heeft De Meesters Glastechniek ook andere enkelglas soorten opgenomen in haar assortiment, bijvoorbeeld verschillende soorten veiligheidsglas. U kunt hierbij denken aan gehard- of gelaagd glas, specialistische beglazing als brand-, en geluidswerend glas, maar natuurlijk ook alle figuurglassoorten en gekleurd glas. Alle glasplaten zijn beschikbaar in verschillende diktes, kleuren en figuren. Naast dat er namelijk blank glas is, extra helder glas en mat glas, kunt u ook keuze maken uit verschillende figuren en kleuren zoals grijze floatglas of groen. Deze elementen worden in het mengsel toegevoegd en heeft als eindresultaat nog steeds een recht oppervlak.

De Meesters Glastechniek levert de hoogste kwaliteit enkelglas voor alle mogelijke toepassingen. Denk hierbij aan keukenachterwanden, douchedeuren en douchewanden, binnendeuren, schuifdeuren en daken voor bijvoorbeeld een veranda of serre. Wij zijn gespecialiseerd in glas op maat. Elk glassoort die wij aanbieden, wordt speciaal voor u op maat gemaakt, geleverd en indien gewenst gemonteerd. Het inmeten van glas is niet altijd even eenvoudig daarom adviseren wij u dit door onze specialisten te laten doen.

Van idee naar realisatie.

Heeft u een idee voor een nieuw glasproject? Wij begeleiden u van idee tot realisatie.

Advies

Op basis van uw wensen geven wij advies om tot het gewenste resultaat te komen.

Begeleiding

We begeleiden u in het hele traject tot aan de oplevering. 

Leveren en montage

Zodra het werkplan is opgesteld kunnen we overgaan tot levering en montage.

Duurzaam en stevig

Floatglas laten plaatsen?

Floatglas heeft door de productiemethode een rechte oppervlak en zorgt daarom voor betere licht in uw kamer. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag een offerte aan.

Meer enkelglas oplossingen

Er is veel mogelijk op het gebied van interieur en glas. Zoek u een glazen deur? Een scheidingswand of een douchecabine? De Meesters Glastechniek is uw partner op het gebied van glas.

Enkelglas

Enkelglas is nog steeds de basis voor veel glassoorten. Het is licht in gewicht en daardoor goed te gebruiken voor verschillende soorten bewerkingen.

Enkelglas (floatglas)

Figuurglas

Monumentaal glas

Veiligheidsglas (specialistisch glas)

Ontbreekt de gewenste glassoort of toepassing? Neem contact met ons op.

Heeft u een vraag over enkelglas

Heeft u een vraag? Wellicht hebben we deze al een keer beantwoord. Hieronder vind u een overzicht van onze veelgestelde vragen

Hoe dik is standaard enkel glas?

Enkelglas heeft geen standaard dikte en kan verschillen van 2mm tot en met 25mm.

Welke soorten enkelglas?

Enkelglas is er is heel veel verschillende soorten, van helder tot chinchilla, bamboe of waterdruppel. Wij helpen u graag verder met de verschillende mogelijkheden en zoeken samen naar een geschikte oplossing.

Wat is floatglas?

Floatglas is een van de meest gebruikte glassoorten in de wereld. Floatglas wordt uit de oven op een bad van gesmolten tin geschoven waardoor het als het ware “float”.

Welke glasdikte heb ik nodig?

Welke glasdikte je nodig hebt is afhankelijk van de diepte van het kozijn en wat voor latten er eventueel worden gebruikt.

Onze klanten?

Wat klanten over ons zeggen?

De Meesters Glastechniek
Uitstekend
4.8
Gebaseerd op 24 recensies
EpicAnimal Videos
Goed werk geleverd in Lisserbroek twee jaar geleden. Woning voorzien van hr++ beglazing. Heel erg bedankt nog.
Harry Wesselink
Uit meerdere aanbiedingen gekozen voor De Meesters Glastechniek. Vanaf 1e contact verliep alles vlekkeloos. Pluspunten o.a. op e-mails en telefonisch wordt snel gereageerd, alles ( 48 ramen vervangen door HR ++ bij ons en de buren) in 1 keer goed gemeten, geen lange levertijden, zeer goede organisatie. Voor de zware ramen was een kraan nodig, maar door inzet die dag van 3 glaszetters + de kraanoperator was kraanhuur tot 1 dag beperkt. In 1 week was hele project afgerond. Alle medewerkers uiterst vriendelijk en men werkt zeer netjes. Prijs/kwaliteit verhouding zeer goed. Ik kan dit bedrijf van harte aanbevelen
Paulien Strijland
Fijn bedrijf om mee te werken. Niet de laagste prijs, maar wel de beste service en bereikbaarheid van de 5 partijen die we benaderd hadden. Waren erg goed in het beantwoorden van vragen en hadden als enige in hun offerte al onze wensen goed meegenomen.
Durk H
Daniel Moerman
Dubbel glas laten plaatsen in Amsterdam, heel tevreden met de voorbereiding, het werk, het resultaat en de communicatie. Erg goed werk voor een goede prijs - zeer aan te raden. Kon zelfs eerder geplaatst worden dan oorspronkelijk gepland waardoor we er de rest van December warmpjes bij zitten, heel erg tevreden!
Willem Veen
Top bedrijf communicarie ging ff niet lekker omdat mijn mail in de spam kwam en hun mail niet naar mij verzonden werd. Maar de levering en plaatsing was super. En concurerend
Joop Machielse
Prima ervaring met dit bedrijf. Ging om vervangen van enkel glas in bijna 100 jaar oude ramen. Voortraject prima georganiseerd, heldere communicatie en concurrerende prijs. Uitvoering ook prima. Ondanks lastige bereikbaarheid van de ramen snel en netjes gewerkt. De draairamen hingen een beetje uit het lood en waren beetje gammel maar zijn nu mooi opgespannen. Vakmensen! En ook nog gezellig en vertrouwd.
Twan Wilke
In week 35-2023 complete woning voorzien van nieuwe beglazing, vanwege enkele ‘lekke’ ruiten. Zeer professioneel en vakkundig uitgevoerd in slechts 2 dagen. Erg tevreden over voorbereiding, communicatie, uitvoering en resultaat.
Joop Huyts
Komen afspraken na en goed werk niet te duur top
Patrick S
HR++ Glas geplaatst. Heldere communicatie, zeer netjes gewerkt en gewoon leuke mensen! Aanbevolen
marcel boomkamp
Fijne mensen.
Bianca van Breen
Marijke Licher
Het team van de Meesters Glastechniek heeft professioneel werk geleverd. En we waren heel tevreden over de adequate en sympathieke communicatie. Ik heb namens onze Vve veel contact gehad. Scherpe prijs voor de16 woningen in onze straat en allemaal voorzien van HR++ glas. En het team op locatie was top, goed op elkaar ingespeeld en zeer meewerkend. Dank! Ik kan zonder enige twijfel dit bedrijf aanbevelen.
Ed Hoogkamer
Jurgen Suurmeijer
E.K. Boldewijn
Marcel
De Meesters Glastechniek heeft afgelopen maand alle ramen met dubbel glas vervangen met HR++ isolatieglas. Ik heb heel erg tevreden over het gehele proces, vanaf de initiële offerte tot aan het plaatsen. De communicatie verliep soepel en alle afspraken zijn nagekomen. Ik ben ook heel tevreden over het plaatsen van het glas. Ondanks dat de werkzaamheden wat uitliepen hebben ze het op dezelfde dag afgerond. De kwaliteit die ze hebben geleverd was goed en ze hebben alles netje schoon achtergelaten. Over het geheel genomen een positieve ervaringen en ik kan iedereen De Meesters Glastechniek aanraden.
Arjan Dost
Het feit dat ik dit bedrijf heb geadviseerd aan onze buren (en die er ook gebruik van hebben gemaakt) zegt genoeg denk ik 🙂
Fred Kamermans
Goede firma. Snel een scherpe optie. De installatie werd gedaan door een drietal spontane, leuke, keihard werkende glaszetters. Resultaat verbluffend. Alsof er geen raam zit zo kijk ik naar buiten. Vaklui, wees er voorzichtig mee, we hebben ze nodig.
A Goedhart
Super service en knap staaltje vakwerk door de Meesters Glastechniek. Wij kregen een offerte met een eerlijke prijs en geen verborgen kosten. Vervolgens werd ons raam keurig en snel vervangen op de afgesproken datum. Tot slot werd - zonder meerpijs - aangeboden om nog even te kijken naar het kitwerk in de badkamer. Dank voor jullie dienst en service!
Iris Rolf
Arjan Stoop
Wij hebben een groot aantal enkelglas en thermopane ruiten laten vervangen door HR++ glas door De Meesters Glastechniek. Duidelijke afspraken, goede prijs en alles netjes gemonteerd. Vakmensen!
Schildersbedrijf Gosink
Ik huur De Meesters wel eens in voor een klus vanuit mijn eigen schildersbedrijf en dat gaat altijd goed. Nu had ik in mijn eigen huis veel lekke ramen die er al zaten met de koop. Ze hebben 7 grote ramen vervangen, al het ander verouderd kitwerk vervangen en hiermee echt weer vakwerk afgeleverd!
Arjen Kos
Professionele en hard werkende vakmannnen. Erg goed werk geleverd bij mijn project.
js_loader
Ramen vervangen?

Bestel floatglas!

Floatglas is de perfecte materiaal om te gebruiken voor uw raam. Met een rechte oppervlak valt het licht op de juiste manier binnen. Heeft u interesse? Vraag een offerte aan.