Lever jij als glaszetter ten allen tijde kwaliteit? Kom dan ons team versterken.

Enkelglas (Floatglas)

Op zoek naar enkelglas? De bijzondere productiemethode van floatglas zorgt ervoor dat het de perfecte materiaal is voor ramen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan een offerte aan.

Enkelglas (Floatglas)

Op zoek naar enkelglas? De bijzondere productiemethode van floatglas zorgt ervoor dat het de perfecte materiaal is voor ramen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan een offerte aan.

Verschillende soorten

Er zijn verschillende soorten floatglas. Zo kun je kiezen uit onder andere helder, extra helder, mat en gekleurd glas

Sterk

Floatglas bestaat uit een mengsel van kalk, zand en dolomiet en wordt gesmolten op een laagje tin. Hierdoor ontstaat er een rechte oppervlak en is het stevig.

Duurzaam

Doordat het glas een rechte oppervlak heeft, komt het licht van buitenaf goed naar binnen. Op deze manier heeft u vanzelf al een lichte kamer.

Wat is floatglas?

Een veel voorkomende glassoort op de wereld is enkelglas, ook wel floatglas genoemd. Het bestaat uit één enkele glasplaat of meerdere glasplaten die aan elkaar gelamineerd zijn. Enkelglas is een verzamelnaam voor veel verschillende glasproducten en kan voor meerdere doeleinden gebruikt worden. De naam ‘floatglas’ verwijst naar het productieproces. Het glas wordt namelijk eerst gesmolten met een mengsel van kalk, zand en dolomiet en wordt daarna over een bad vloeibaar tin uitgespreid. Dit komt doordat vloeibare metalen een perfect oppervlak hebben waar het glas kaarsrecht op kan drijven. Floatglas kan blank of gekleurd zijn. Dit ligt aan welke toevoegingen er in het mengsel worden gedaan. Floatglas komt vaak voor bij ramen, omdat het door de rechte oppervlak zorgt voor de juiste lichtinval, maar natuurlijk wordt floatglas ook gebruikt voor andere platte oppervlaktes.

Verschillende soorten floatglas

Naast het enkele floatglas heeft De Meesters Glastechniek ook andere enkelglas soorten opgenomen in haar assortiment, bijvoorbeeld verschillende soorten veiligheidsglas. U kunt hierbij denken aan gehard- of gelaagd glas, specialistische beglazing als brand-, en geluidswerend glas, maar natuurlijk ook alle figuurglassoorten en gekleurd glas. Alle glasplaten zijn beschikbaar in verschillende diktes, kleuren en figuren. Naast dat er namelijk blank glas is, extra helder glas en mat glas, kunt u ook keuze maken uit verschillende figuren en kleuren zoals grijze floatglas of groen. Deze elementen worden in het mengsel toegevoegd en heeft als eindresultaat nog steeds een recht oppervlak.

De Meesters Glastechniek levert de hoogste kwaliteit enkelglas voor alle mogelijke toepassingen. Denk hierbij aan keukenachterwanden, douchedeuren en douchewanden, binnendeuren, schuifdeuren en daken voor bijvoorbeeld een veranda of serre. Wij zijn gespecialiseerd in glas op maat. Elk glassoort die wij aanbieden, wordt speciaal voor u op maat gemaakt, geleverd en indien gewenst gemonteerd. Het inmeten van glas is niet altijd even eenvoudig daarom adviseren wij u dit door onze specialisten te laten doen.

Van idee naar realisatie.

Heeft u een idee voor een nieuw glasproject? Wij begeleiden u van idee tot realisatie.

Advies

Op basis van uw wensen geven wij advies om tot het gewenste resultaat te komen.

Begeleiding

We begeleiden u in het hele traject tot aan de oplevering. 

Leveren en montage

Zodra het werkplan is opgesteld kunnen we overgaan tot levering en montage.

Duurzaam en stevig

Floatglas laten plaatsen?

Floatglas heeft door de productiemethode een rechte oppervlak en zorgt daarom voor betere licht in uw kamer. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag een offerte aan.

Meer enkelglas oplossingen

Er is veel mogelijk op het gebied van interieur en glas. Zoek u een glazen deur? Een scheidingswand of een douchecabine? De Meesters Glastechniek is uw partner op het gebied van glas.

Enkelglas

Enkelglas is nog steeds de basis voor veel glassoorten. Het is licht in gewicht en daardoor goed te gebruiken voor verschillende soorten bewerkingen.

Enkelglas (floatglas)

Figuurglas

$

Monumentaal glas

$

Veiligheidsglas (specialistisch glas)

Ontbreekt de gewenste glassoort of toepassing? Neem contact met ons op.

Lever jij als glaszetter ten allen tijde kwaliteit? Kom dan ons team versterken.

Onze klanten?

Wat klanten over ons zeggen?

Ramen vervangen?

Bestel floatglas!

Floatglas is de perfecte materiaal om te gebruiken voor uw raam. Met een rechte oppervlak valt het licht op de juiste manier binnen. Heeft u interesse? Vraag een offerte aan.