Douchecabine, waar moet u opletten

Opzoek naar een douchecabine voor in uw badkamer? Wij geven u verschillende tips voor het vinden van de perfecte douchecabine.
Hoi,

Wist je al dat De Meesters Glastechniek glas op maat kan leveren. Of het nu gaat om unieke indoor glazen wanden, moderne glazen gevels of zelfs op maat gemaakte glazen balustrades, wij zetten uw wensen om in werkelijkheid.

✔ Gespecialiseerd in glas op maat
✔ Niks is onmogelijk
✔ 100% tevredenheidsgarantie

Laat je het even weten als we je ergens bij kunnen helpen?

Guus den Bouwmeester

Eigenaar, De Meesters Glastechniek

Bent u toe aan een nieuwe douchecabine? Dat betekent dat u uw keuzes gaat onderzoeken. Want als u niet elke dag met douchecabines bezig bent, dan is het lastig om te weten waar een goede douchecabine uit bestaat. Om het proces gemakkelijker voor u te maken, leggen wij alle basiselementen uit. Alles wat u moet weten over een douchecabine, vindt u in dit artikel.

Wat is een douchecabine

Om te beginnen, wat is een douchecabine? Een douchecabine is een afgesloten ruimte waar u kunt douchen. Doordat het afgesloten is, blijft het water binnen in de cabine. Een douchecabine komt in veel verschillende stijlen, vormen en afmetingen. Wij leggen per onderwerp uit wat de mogelijkheden zijn van een douchecabine.

Glazen douchecabine

Vorm douchecabine

Als eerst de vorm van de douchecabine. Er zijn verschillende soorten vormen van een douchecabine. U bent vast bekend met een rechthoekige, vierkante of U-vormige douchecabine. Maar wist u ook dat er een vijfhoek douchecabine bestaat? Deze lijkt een beetje op een halfronde douchecabine. We hebben de vormen hieronder op een rijtje gezet. Wat is de beste manier om de vorm te bepalen? Het is belangrijk om te kijken hoeveel ruimte u heeft voor de douchecabine. Op basis van de beschikbare ruimte kunt u kijken welke vorm het beste zou passen in uw badkamer.

Vormen douchecabine:

 • Halfrond
 • Kwartrond
 • Rechthoek
 • U-vorm
 • Vierkant
 • Vijfhoek

Afmetingen douchecabine

Naast de vorm is het natuurlijk ook belangrijk om te kijken naar de afmetingen. Er zijn een hoop bestaande afmetingen voor douchecabines. Of u nou een kleine badkamer heeft of een ruime badkamer, er zit altijd een passende afmeting bij. Uiteraard kan het voorkomen dat de bestaande afmetingen niet geschikt zijn voor uw badkamer. Dan kunt u uw douchecabine op maat laten maken. De meest voorkomende afmetingen voor een badkamer zijn:

 • 70×70
 • 80×80
 • 90×90
 • 100×100

Aantal/type deuren

Douchedeuren zijn niet iets waar iemand per se veel aandacht aan besteed. Toch zijn er verschillende soorten deuren mogelijk voor een douchecabine. De klassieke 1-delige deur is het meest bekend. Deze werkt als een normale deur. Bij kleinere badkamers wordt er meer gebruik gemaakt van één deur. Als u de ruimte heeft, kunt u gebruik maken van twee deuren. Ook ligt het natuurlijk aan wat voor stijl u wilt creëren. Voor bijvoorbeeld een minimalistische stijl, is één deur passend. Hoewel u het aantal deuren kunt uitkiezen, blijft het type deur hetzelfde.

Type deuren:

 • Draaideur
 • Schuifdeur
 • Klapdeur
 • 1/2/3/4-delig

Hoogte glas

Naast de afmeting van de douchecabine is de hoogte van het glas ook belangrijk. De hoogtes van het glas verschillen. De standaard maat voor de hoogte van het glas is 200 cm. Als u wat langer bent, is 210 cm aan te raden en als uw plafond wat lager is, dan is 195 cm aan te raden. De hoogte van het glas is afhankelijk van bijvoorbeeld de douchebak. De dikte van de douchebak kan effect hebben op hoe hoog het glas moet zijn. Hoe dikker de douchebak, hoe minder hoog het glas hoeft te zijn. Uiteraard ligt de hoogte van het glas ook aan de hoogte van uw badkamer.

douchecabine

Glasdikte douchecabine

En de dikte dan? Ja, u kunt ook kiezen uit verschillende diktes. De glasdikte bepaalt de stevigheid en de kwaliteit van de douchewand. De standaard glasdikte voor douchewanden is 8 mm. De minimale glasdikte is afhankelijk van de oppervlakte van het glas. Tot 2 m2 bevelen we 8 mm aan. Is het glas groter dan 2 m2? Dan raden we een glasdikte van 10 mm aan.

Verschillende glasdiktes:

 • 4 mm
 • 5 mm
 • 6 mm
 • 8 mm
 • 10 mm

Type glas

Tot slot zijn er verschillende soorten glas. Voor een douchewand wordt helderglas het vaakst gekozen. Bij helderglas kunt u door het glas heen kijken en zorgt het voor een ruimtelijk effect. Wilt u meer privacy? Dan kunt u het beste gaan voor matglas/melkglas. Matglas en melkglas wordt vaak door elkaar gebruikt. Beide glassoorten zijn mat. ‘Melk’ verwijst naar het lichte kleur van het glas. Doordat deze glassoorten mat zijn, kan een ander niet zomaar door het glas kijken. Toch liever helder glas én privacy? Ook daar is een oplossing voor, namelijk rookglas. Rookglas is nog in opkomst, maar komt steeds vaker terug. Rookglas is helder glas, maar heeft een donkere tint. Hierdoor heeft u nog steeds privacy en krijgt uw badkamer een stoere look. Maar we zijn nog niet klaar. Er is nog een manier om uw privacy te waarborgen. Helder -en matglas combineren. Door deze twee glassoorten te combineren, kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om een middenband op de douchewand te zetten. Zo behoudt u uw privacy, maar kunt u ook genieten van het ruimtelijk effect van helder glas. Tot slot houden we nog twee glassoorten over. Chinchilla glas en helder glas met reliëf. Deze twee glassoorten zien we wel steeds minder terug. Chinchilla glas is een helder glas, die wat ribbelig aanvoelt. Hoewel het helder glas is, kan er niet doorheen worden gekeken. Hetzelfde geldt voor helderglas met reliëf. Dit is hetzelfde concept.

Glassoorten:

 • Chinchilla glas
 • Helder
 • Helder met reliëf
 • Mat Glas / Melkglas
 • Rookglas
 • Spiegelglas

Breedte douchewand

De breedte van een douchewand is afhankelijk van de mogelijke ruimte die u heeft. 100 cm is de standaard afmeting voor de breedte. Uiteraard zijn hogere en lagere afmetingen mogelijk. Voor kleine badkamer zijn breedtes van 80 cm en 90 cm gebruikelijk.

Kleur

We zijn aangekomen bij het laatste onderwerp, de kleur. Deze is wellicht wat makkelijker, aangezien er niet veel opties zijn. Dat bespaart wat keuzestress. De meest voor de hand liggende optie is chroom. Maar zwart en wit worden ook steeds vaker gekozen. Zwart zorgt voor een stoere, industriële look. Wit zorgt voor meer rust. Rosé goud en goud is ook een mogelijkheid. De kleur van een douchecabine is niet het belangrijkste qua functionaliteit. De kleur is een persoonlijke keuze. Hierbij kunt u kijken wat het beste bij uw stijl past.

Douchecabine op maat laten plaatsen?

We zijn er doorheen. We hebben alle belangrijke onderwerpen besproken, nu weet u precies waar u op moet letten bij het kopen van een douchecabine. U heeft waarschijnlijk ook al een paar keer gekeken naar uw eigen badkamer en zitten meten. Past een standaard douchecabine niet in uw badkamer? Dan kunt u uw douchecabine op maat laten maken. Bij De Meesters Glastechniek helpen wij u graag om uw droombadkamer tot leven te laten komen met een passende douchecabine. Wij hebben ruim 20 jaar ervaring en een grote passie voor het ambacht glas. Vraag een offerte aan en u hoort snel van ons terug.

Glas op maat laten maken?

Onze Glas Meesters geven graag advies om tot de beste oplossing te komen.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Download gratis onze brochure.

Benieuwd naar wat wij je kunnen bieden?

Vul het formulier in en download onze gratis brochure.

“Van sprankelende vensters tot verbluffende glazen douche cabines, we streven ernaar om elegantie en vakmanschap in elke creatie te brengen.”

Vriendelijke groet,

Guus den Bouwmeester

Eigenaar, De Meesters Glastechniek

WE BESPREKEN GRAAG DE MOGELIJKHEDEN

Glas op maat bestellen?

Met onze jarenlange ervaring in de glas branche kunnen we u bij elk project helpen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Download gratis onze brochure.