Wat is veiligheidsglas

Wat is veiligheidsglas?

Zoals de naam al zegt draagt veiligheidsglas bij aan een betere veiligheid. Veiligheidsglas is steviger dan normaal glas en heeft zo ook minder kans om te breken. Het breekt dan ook minder snel wanneer er bijvoorbeeld iemand tegen het glas aanloopt of valt. Wanneer het glas toch breekt zal dit zorgen voor minder schade dan bij normaal glas.

veiligheidsglas

De 3 belangrijkste soorten veiligheidsglas zijn:

  • Gelaagd glas
  • Gehard glas
  • Draadglas

Daarnaast heb je ook nog speciaal veiligheidsglas zoals:

  • Brandwerend glas
  • Doorvalwerend glas
  • Letselbeperkend glas

Gelaagd veiligheidsglas

Gelaagd glas bestaat uit minimaal 2 glasplaten, met daartussen een speciale kunststof folie. Deze folie zorgt er voor dat het glas aan de folie blijft kleven wanneer er een breuk ontstaat. Hierdoor valt het glas dus niet helemaal uiteen en ontstaan er dus ook geen gevaarlijke scherven. Dit zorgt er dus voor dat er geen risico is op wonden of ernstig letsel.

Gehard veiligheidsglas

Gehard glas heeft een extra thermische behandeling gehad waardoor het bestand is tegen hoge temperatuur verschillen. Daarbij is het zo’n 5 keer sterker dan normaal glas waardoor de kans dat het breekt dus heel klein is. Wanneer er toch een breuk ontstaat in het glas valt het glas uiteen in hele kleine en ongevaarlijke glasstukjes waardoor het geen letsel kan veroorzaken.

Brandwerend glas

Een speciale vorm van veiligheidsglas is brandwerend glas. Brandwerend glas houd brand een stuk beter tegen dan normaal glas. Het glas heeft brandvertragende eigenschappen en zorgen ervoor dat de verspreiding van de brand beperkt wordt. Brandwerend glas valt minder snel uiteen bij een brand en laat de vlammen en rook minder door.

veiligheidsglas

Doorvalwerend glas

Doorvalwerend glas zorgt ervoor dat mensen niet door het glas heen kunnen vallen. Dit glas wordt bijvoorbeeld gebruikt bij balustrades of vloerafscheidingen. Doorvalwerend glas is gelaagd veiligheidsglas glas en zorgt ervoor dat wanneer er een breuk in komt er geen grote opening ontstaat waar je doorheen kunt vallen.

Veiligheidsglas van de Meesters Glastechniek

Ben je opzoek naar het beste veiligheidsglas? Bij De Meesters Glastechniek denken we graag met je mee en zoeken we altijd samen naar een oplossing op maat. Ben je benieuwd naar de verschillende mogelijkheden en welke oplossing het beste voor jou geschikt is? Wij denken graag met je mee en helpen jou altijd met de beste oplossing. Vraag vrijblijvend een offerte aan, dan bespreken we samen al jouw wensen.

Lever jij als glaszetter ten allen tijde kwaliteit? Kom dan ons team versterken.

Meer weten?

Lees alles over glas en de mogelijkheden die glas biedt? Je leest er over op ons blog.

Volgt u ons ook al op social media?

Neem een kijkje bij de meesters, onze projecten, en leer meer over onze werkwijze.