Veelgestelde vragen.

Heeft u een vraag? Wellicht hebben we deze al een keer beantwoord. Hieronder vind u een overzicht van onze veelgestelde vragen met betrekking tot interieurbeglazing en gevelbeglazing.

Algemeen

Hoe kan ik jullie bereiken?

U kunt ons gemakkelijk bereiken door het contactformulier in te vullen. Daarnaast kunt u ons ook bereiken door een mail te sturen naar info@demeestersglastechniek.nl of te bellen naar +3136 785 8688

Waar zijn jullie allemaal werkzaam?

Wij zijn werkzaam in en rondom Amsterdam, Flevoland en ’t Gooi.

Hoe snel kan ik een reactie van jullie verwachten?

Wij streven ernaar om altijd binnen 48 uur contact met u op te nemen.

Waar zitten jullie gevestigd?

We zitten gevestigd op Radioweg 16, 1324KP Almere 

Kunnen jullie mij ook helpen bij een groot nieuwbouw project?

Ja zeker, zowel voor kleine als grote projecten kunt u bij ons terecht. We helpen u altijd verder met een oplossing op maat.

Interieur beglazing

Welke soorten glazen deuren zijn er?

Er zijn verschillende soorten glazen deuren. U kunt kiezen uit een glazen schuifdeur, pendeldeuren met muurbevestiging of polynorm kozijnen en taatsdeuren.

Wat is een hardglazen deur?

Een hardglazen deur is een deur die gemaakt is van gehard glas, waar je doorheen kunt kijken. Gehard glas is erg sterk en breekt niet snel waardoor het veiliger is dan ander glas.

Waar moet ik op letten bij een glazen schuifdeur?

Bij een glazen schuifdeur is het belangrijk dat er genoeg ruimte is om de deur een kant op te schuiven. Bij nauwe ruimtes kunt u de deur ook in 2en delen zodat u beiden kanten een andere kant op kunt schuiven.

Kan een glazen schuifwand op slot?

Ja, een glazen schuifdeur kan op slot. Dit is mogelijk met een loopslot of een vloerslot.
Een loopslot is een slot aan de wand, een vloer slot is een slot dat door middel van een gat in de vloer op slot kan worden gedaan.

Waar moet een glazen vloerplaat aan voldoen?

Een sterke glazen vloerplaat bestaat uit minimaal 3 glaslagen en 2 folies. Het aantal glasplaten en folies kunnen meer worden afhankelijk van het aantal m2.

Hoelang gaan glazen traptreden mee?

Een glazen trap zou oneindig lang mee moeten kunnen gaan, wel kunnen hier na verloop van tijd eventuele blussen en krassen in komen.

Welk glas wordt er gebruikt voor een glazen schuifdeur?

Voor een glazen schuifdeur gebruiken wij altijd gehard glas, de dikte kan variëren van 6mm tot 20mm. Daarnaast heeft u nog de keuze uit helder glas, mat glas, grijs glas, brons glas of glas dat wordt geschilderd in een kleur naar keuze.

Hoe lang gaat een glazen douchedeur mee?

Een glazen douchedeur zou een mensenleven lang mee kunnen gaan. Wel is het belangrijk dat de douchedeur goed en netjes gebruikt wordt.

Kan je een douchecabine plaatsen zonder douchebak?

Ja, het is zeker mogelijk om een douchecabine te plaatsen zonder douchebak. Wel raden wij het aan om een afwatering te hebben naar de eventuele waterafvoer.

Hoe lang duurt het monteren van een glazen douchewand?

Het monteren van een glazen douchewand kan verschillen van 2 uur tot een dag.

Wat is showerguard gecoat glas?

Showerguard gecoat glas is glas met een nanocoating over het glas heen, wat er voor zorgt dat water altijd van het paneel afloopt. hierdoor komt er geen kalkaanglas op je douchedeur en blijft het glas altijd mooi glanzen.

Hoe wordt een spiegelwand vastgemaakt?

De spiegels worden aan de wand gemonteerd door de spiegels te verlijmen met High-tack, oftewel spiegellijm.

Gevel beglazing

Hoe ontstaan condens op ramen?

Meestal ontstaat condensvorming aan de binnenkant van het glas bij enkele beglazing. Omdat de buitenkant van het glas koud is en de binnenkant warm komt er condens op uw ramen waardoor deze vochtig kunnen worden. Dit kan voorkomen worden door uw woning goed te ventileren en de ramen open te zetten of door goede ventilatieroosters te plaatsen.

Wat is veiligheidsglas?

Veiligheidsglas is beglazing die beschermt tegen het oplopen van letsel. Dit glas is extra sterk zodat je bijvoorbeeld niet door het glas heen kunt vallen. Vaak dient veiligheidsglas ook als beveiliging.

Waarom zijn ventilatieroosters nodig?

Vandaag de dag zijn huizen en kantoren goed geïsoleerd. Hierdoor neemt de vochtigheidsgraad toe en de luchtverversing af. Door ventilatieroosters te plaatsen zorg je voor schone lucht wat weer goed is voor onze gezondheid.

 

Een goede ventilatierooster houdt regen en insecten buiten. Ook helpt het tegen inbrekers omdat u uw ramen niet open hoeft te zetten om te ventileren.

Wat is HR glas?

HR-glas, of hoogrendementsglas, is isolerend glas bestaande uit twee of meer glasplaten met daartussen een coating en speciaal gas wat zorgt voor een betere isolatie.

Wat is het voordeel van een combinatie van HR++ glas en zonwering?

HR++ glas en zonwering vullen elkaar goed aan. HR++ glas zorgt voor isolatie en zonwering zorgt voor het tegenhouden van direct zonlicht. Samen kunnen ze helpen om de binnentemperatuur te verlagen en het comfort in huis te verhogen.

Wat is het verschil tussen isolatieglas en geluidswerend glas?

Isolatieglas is bedoeld om de warmte-isolatie te verbeteren, terwijl geluidswerend glas is bedoeld om geluid van buitenaf te verminderen. Echter, geluidswerend glas kan ook isolerende eigenschappen hebben, afhankelijk van het type en de dikte van het glas.

Hoe hoog en dik is het glas van een glazen balustrade voor je balkon?

De hoogte van een glazen balustrade voor het balkon is afhankelijk van uw wensen, maar is doorgaans minimaal 110cm hoog.

Hoe dik het glas voor een glazen balustrade moet zijn is afhankelijk van de plaats, hoogte en afmeting. Dit kan verschillen van 4-4.1 tot 10-10.1.

Hoelang duurt het monteren van een glazen balustrade?

Het monteren van een glazen balustrade kan van minimaal 1 dag tot 5 dagen duren.

Kan ik elk glas in mijn bestaande kozijnen plaatsen?

Of u nieuw glas in uw oude kozijnen kunt plaatsen in afhankelijk van de dikte van het glas en de staat van uw kozijnen. Wij kijken graag met u mee.

Wat is vacuümglas?

Vacuümglas is een speciaal soort dubbel glas met twee glasplaten die luchtdicht worden afgesloten met een vacuüm ertussen. Aan de binnenkant van een van de glasplaten zit een isolerende coating en door de kleine vacuümruimte kan er weinig warmtegeleiding plaats vinden. Vacuumglas is dunner dan normaal dubbelglas waardoor het soms makkelijker geplaatst kan worden dan standaard glas.

Waar we u bij kunnen helpen?

U kunt bij ons terecht voor vrijwel al uw vraagstukken met betrekking tot glas. Dit is waar wij ons in hebben gespecialiseerd.

GEVELBEGLAZING

Een mooie en functionele gevel kan lastig zijn voor een architect. Architecten en bouwbedrijven passen steeds meer glas toe. Veel ramen en glazen wanden zorgen voor veel natuurlijk daglicht wel zo prettig natuurlijk, maar een mooie gevel moet ook functioneel zijn en goed isoleren. Vraagstukken met betrekking tot glas in gevels worden steeds complexer. Graag adviseren wij u over de mogelijkheden voor uw project.

INTERIEURBEGLAZING

Bent u op zoek naar een mooie glazen deur met een industriële look? Van glazen deuren tot aan glazen balustrades, glazen douchewanden en spiegels. Voor elk interieur hebben wij een oplossing. Bekijk snel onze glas oplossingen voor uw interieur.