Raamventilatie

Wat is raamventilatie?

Raamventilatie zorgt ervoor dat er verse lucht binnen kan komen in je huis. De juiste ventilatie is belangrijk voor een gezond binnenklimaat en luchtvochtigheid. Raamventilatie gebeurd door middel van ventilatieroosters. Deze kunnen gemakkelijk boven het raam worden geplaatst en hierdoor kan verse lucht naar binnen en vervuilde vochtige lucht naar buiten.

raamventilatie

Voordelen raamventilatie

Een goede raamventilatie heeft verschillende voordelen. Wanneer er niet goed genoeg geventileerd wordt kan de luchtvochtigheid in je huis toenemen. Dit kan leiden tot vochtproblemen en uiteindelijk misschien zelfs schimmelvorming. Deze schimmel is slecht voor je gezondheid en kan zorgen voor verschillende gezondheidsklachten zoals keelpijn of benauwdheid. Je kunt natuurlijk ook gemakkelijk een raam openzetten, maar dit zorgt ook meteen voor veel koude lucht, vooral in de winter. Door middel van raamventilatie wordt er alleen verse lucht binnengelaten zonder dat er warme lucht ontsnapt en koude lucht naar binnen tocht. Een ventilatierooster is daarom een energiezuinige investering die de luchtkwaliteit verbeterd.

Verschillende soorten ventilatieroosters

Er zijn verschillende soorten ventilatierooster. De roosters worden op het glas of in het kozijn geplaatst en worden op een mooie manier afgewerkt waardoor ze niet storend zullen zijn. Een ventilatierooster kan verschillende eigenschappen hebben. Er zijn speciale ventilatieroosters die geluiddempend of brandwerend zijn, en je hebt ook roosters met een pollenfilter. Je kunt bij een ventilatierooster zelf regelen hoeveel lucht erdoor heen komt door ze verder open of dicht te doen.

Raamventilatie bij de Meesters Glastechniek

Ben je opzoek naar het juiste ventilatierooster voor jouw raam? Bij de Meesters Glastechniek denken we graag met je mee en zoeken we altijd naar een oplossing op maat. Voor de juiste raamventilatie ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben al ruim 25 jaar ervaring in de glas branche en houden ons bezig met alles dat met glas te maken heeft. Vraag vrijblijvend een offerte aan op onze website, dan bespreken we graag samen de verschillende mogelijkheden.

Lever jij als glaszetter ten allen tijde kwaliteit? Kom dan ons team versterken.

Meer weten?

Lees alles over glas en de mogelijkheden die glas biedt? Je leest er over op ons blog.

Volgt u ons ook al op social media?

Neem een kijkje bij de meesters, onze projecten, en leer meer over onze werkwijze.