Raamventilatie

Heb jij vaak last van condens op je ramen? Of zijn je ramen vaak vochtig? In dit artikel vertellen we je alles over raamventilatie en ventilatieroosters.
Hoi,

Wist je al dat De Meesters Glastechniek glas op maat kan leveren. Of het nu gaat om unieke indoor glazen wanden, moderne glazen gevels of zelfs op maat gemaakte glazen balustrades, wij zetten uw wensen om in werkelijkheid.

✔ Gespecialiseerd in glas op maat
✔ Niks is onmogelijk
✔ 100% tevredenheidsgarantie

Laat je het even weten als we je ergens bij kunnen helpen?

Guus den Bouwmeester

Eigenaar, De Meesters Glastechniek

Wat is raamventilatie precies? En hoe werken raamventilatie roosters? In dit artikel geven we je antwoord op verschillende vragen met betrekking tot raamventilatie. Lees hieronder verder.

Raamventilatie

Wat is raamventilatie?

Raamventilatie zorgt ervoor dat er altijd verse lucht binnen kan komen in je huis. Dit zorgt voor natuurlijke ventilatie zonder dat je het raam de hele tijd hoeft open te zetten. een goede ventilatie in het raam is belangrijk voor frisse lucht en een gezond binnenklimaat en luchtvochtigheid.

Raamventilatie gebeurd door middel van een ventilatierooster in je raam. Deze kunnen gemakkelijk boven het raam worden geplaatst en hierdoor kan verse lucht naar binnen en vervuilde vochtige lucht naar buiten.

Waarom raam met ventilatierooster?

Een goede raamventilatie heeft verschillende voordelen. Wanneer er niet goed genoeg geventileerd wordt kan de luchtvochtigheid in je huis toenemen. Hierdoor kan er condens aan de binnenkant van de ramen ontstaan en dit kan leiden tot vochtproblemen en uiteindelijk misschien zelfs schimmelvorming. Deze schimmel is slecht voor je gezondheid en kan zorgen voor verschillende gezondheidsklachten zoals keelpijn of benauwdheid.

Je kunt natuurlijk ook gemakkelijk een raam openzetten, maar dit zorgt ook meteen voor veel koude lucht, vooral in de winter. Door middel van raamventilatieroosters wordt er alleen verse lucht binnengelaten zonder dat er warme lucht ontsnapt en koude lucht naar binnen tocht. Een ventilatierooster in je raam is daarom een energiezuinige investering die de luchtkwaliteit verbeterd.

Raamventilatie systemen

Er zijn verschillende soorten ventilatierooster. De raamroosters voor ventilatie worden op het glas of in het kozijn geplaatst en worden op een mooie manier afgewerkt waardoor ze niet storend zullen zijn. Een ventilatierooster kan verschillende eigenschappen hebben. Je hebt bijvoorbeeld geluiddempende raamventilatie, brandwerende raamventilatie of filters voor raamventilatie zoals een pollenfilter. Je kunt bij een ventilatierooster zelf regelen hoeveel lucht erdoor heen komt door ze verder open of dicht te doen.

Raamventilatie vervangen

Wil je je oude raamventilatie vervangen? Soms is het tijd om je oude ventilatieroosters in je raam te vervangen voor nieuwe. Door de jaren heen kunnen de ventilatieroosters in ramen vies worden waardoor ze hun functionaliteit verliezen. Je kunt ventilatieroosters in een raam gelukkig gemakkelijk vervangen. Je kunt dit het beste door een professionele glasmonteur laten doen zodat de installatie goed gebeurd en er geen tocht of lekken ontstaan.

Ventilatierooster plaatsen in bestaand raam

Kun je een ventilatierooster in bestaand raam plaatsen? Het is mogelijk om een ventilatierooster te plaatsen in een bestaand raam. Wil je de raamventilatie roosters in de kozijnen laten plaatsen, dan zul je de kozijnen moeten laten vervangen. Je kunt er ook voor kiezen om het glas wat korter te maken en het ventilatierooster daar te plaatsen. Zorg ervoor dat het ventilatierooster in het raam stevig wordt bevestigd en goed sluit om tocht te voorkomen.

Raamventilatie schoonmaken

Je raamventilatie schoonmaken is cruciaal voor een optimale werking van je raam ventilatierooster en een gezond binnenklimaat. Hierdoor voorkom je ophoping van vuil die de luchtdoorgang kan blokkeren. Probeer de ventilatieroosters in je raam minimaal 1 keer per jaar te controleren en schoon te maken indien dat nodig is.

Kun je je luchtrooster in het raam eruit klikken? Dan kun je de raamventilatie er gewoon uithalen en deze schoonmaken met een sopje. Probeer altijd eerst het stof zo veel mogelijk weg te halen met een borstel of een stopzuiger. Kun je de ventilatieroosters in je raam er niet uit halen? Dan kun je gebruik maken van een stofzuiger om het stof uit de ventilatieroosters in je ramen weg te zuigen.

Ventilatierooster in raam op maat bij de Meesters Glastechniek

Wil jij een ventilatierooster in je raam laten plaatsen? Of ben je opzoek naar een ventilatierooster voor jouw raam op maat? Bij de Meesters Glastechniek denken we graag met je mee en zoeken we altijd naar een oplossing op maat. Voor de juiste raam ventilatie ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben al ruim 25 jaar ervaring in de glas branche en houden ons bezig met alles dat met glas te maken heeft. Vraag vrijblijvend een offerte aan op onze website, dan bespreken we graag samen de verschillende mogelijkheden voor raamventilatie op maat.

Glas op maat laten maken?

Onze Glas Meesters geven graag advies om tot de beste oplossing te komen.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Download gratis onze brochure.

Benieuwd naar wat wij je kunnen bieden?

Vul het formulier in en download onze gratis brochure.

“Van sprankelende vensters tot verbluffende glazen douche cabines, we streven ernaar om elegantie en vakmanschap in elke creatie te brengen.”

Vriendelijke groet,

Guus den Bouwmeester

Eigenaar, De Meesters Glastechniek

WE BESPREKEN GRAAG DE MOGELIJKHEDEN

Glas op maat bestellen?

Met onze jarenlange ervaring in de glas branche kunnen we u bij elk project helpen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Download gratis onze brochure.