Glazen douchewand schoonmaken

Bent u opzoek naar hoe u uw glazen douchewand het beste kunt schoonmaken? Wij vertellen u precies hoe u dit het beste kunt doen.
Hoi,

Wist je al dat De Meesters Glastechniek glas op maat kan leveren. Of het nu gaat om unieke indoor glazen wanden, moderne glazen gevels of zelfs op maat gemaakte glazen balustrades, wij zetten uw wensen om in werkelijkheid.

✔ Gespecialiseerd in glas op maat
✔ Niks is onmogelijk
✔ 100% tevredenheidsgarantie

Laat je het even weten als we je ergens bij kunnen helpen?

Guus den Bouwmeester

Eigenaar, De Meesters Glastechniek

Heeft u een glazen douchewand in uw badkamer en zit deze onder de kalk? Dan wilt u deze natuurlijk het liefste schoonmaken. Hieronder vertellen we u verschillende manieren hoe u uw douchewand kan reinigen en ontkalken.

Douchewand glas schoonmaken

Een glazen douchewand is stijlvol in elke badkamer. Het is dan wel fijn als uw douchewand nog glimt en dat u door het glas heen kunt kijken. Daarom is het belangrijk om na elke douchebeurt uw douchewand goed droog te maken met een raamwisser of een droge doek.

Zo voorkomt u dat kalk en andere vuil zich zullen hechten aan uw douchewand. Als dit toch het geval is, wilt u dit natuurlijk zo snel mogelijk schoon hebben met zo min mogelijk moeite. Maar hoe maak je je glazen douchewand schoon? Lees hier onze handige tips hoe u het beste uw glazen douchewand kunt schoonmaken.

Glazen douchewand schoonmaken

Behandeling schoonmaken glazen douchewand

Na verloop van tijd is het mogelijk dat er kalk en ander vuil op uw glazen douchewand komt te zitten. U wilt hier natuurlijk zo snel mogelijk vanaf zonder heel veel moeite te doen. Wij geven u verschillende manieren en middelen om uw douchewanden zo weer schoon te hebben.

Glaswand douche schoonmaken met Glasreiniger

Glasreiniger is een van de snelste manieren om uw douchewand schoon te maken. Niet iedereen heeft dit in huis dus deze zul u misschien wel eerst aan moeten schaffen, maar dit zal uiteindelijk een hoop tijd en moeite schelen. Lees voor gebruik altijd goed de gebruiksaanwijzingen door zodat u zeker weet dat u het product goed gebruikt.

Glazen douchewand schoonmaken met azijn

Als eerst kunt u gebruik maken van een huismiddel. Een handige manier hoe u uw glazen douchewand kan schoonmaken is met schoonmaakazijn. Met schoonmaakazijn kunt u gemakkelijk uw glazen douchewand ontkalken en ander vuil vervuilen. Volg de volgende stappen om uw douchewanden schoon te maken met schoonmaakazijn :

 • Vul een spuitfles met kokend water die inmiddels is afgekoeld
 • Voeg hierbij wat schoonmaakazijn toe, een snufje zout en citroensap (4 druppels)
 • Zet een raam open, zodat er frisse lucht naar binnen kan komen
 • Laat dit 15-20 minuten intrekken
 • Spoel daarna af met water en maak droog met een doek
 • Klaar!

Glazen douchewand schoonmaken met baking soda

Heeft u al een tijdje uw glazen douchewanden niet schoongemaakt en is hierdoor een kalklaag ontstaan? Dan is baking soda het perfecte middel als u uw glazen douchewand kalkvrij wilt maken. Wilt u uw glazen douchewand schoonmaken met baking soda, maak dan het volgende papje voor het beste resultaat:

 • Vul een kleine pak met een kopje azijn en 2 eetlepels Baking Soda
 • Roer dit mengsel door elkaar, tot het een gladde massa is geworden
 • Gebruik een microvezeldoekje om in het papje te deppen en hiermee de douchecabine te poetsen
 • Spoel uw douchecabine af met water en droog af met een polijstdoekje
 • Klaar!

Schoonmaken douchewand met Turtle wax – Autowax

U kunt er ook voor kiezen om uw glazen douchewand met Autowax schoon te maken. Zo ontstaat er een beschermlaag op uw douchewand en vallen de druppels naar beneden. Op deze manier zullen kalk en andere vuil zich moeilijker aan uw douchewand hechten waardoor u minder vaak uw douchewand hoeft schoon te maken.

Glazen douchewand schoonmaken glansspoelmiddel

Een ander middel waarmee u uw glazen douchewand kan schoonmaken is glasspoelmiddel. Het schoonmaken van een glazen douchewand met glasspoelmiddel is eenvoudig en effectief. Breng het glasspoelmiddel gelijkmatig aan op de douchewand en laat het een paar minuten intrekken om vuil en zeepresten los te weken. Gebruik vervolgens een zachte spons of doek om de wand schoon te vegen. Spoel ten slotte de wand grondig af met water en bewonder het glanzende resultaat.

Glazen douchewand schoonmaken met citroen

Het reinigen van een glazen douchewand met citroen is een natuurlijke en verfrissende methode. Snijd een citroen doormidden en wrijf de gesneden kant over de douchewand, waarbij u het sap gelijkmatig verspreidt. De natuurlijke zuren van de citroen helpen bij het kalk van de glazen douchewand te verwijderen.

Nooit meer kalkaanslag op uw glazen douchewand verwijderen

Hierboven hebben we al verschillende manieren genoemd hoe u kalkaanslag op uw glazen douchewand kan verwijderen. Heeft u regelmatig last van kalk op uw douchewand en heeft u geen zin meer uw elke keer uw douchewand kalkvrij te maken? Dan kunt u ook kiezen voor de ShowerGuard (antikalk) gecoat glas om kalkaanslag te voorkomen. Dit glas heeft een speciale coating die ervoor zorgt dat er geen kalk en andere vuil aan uw douchedeuren kunnen hechten. Vraag direct een offerte aan.

Glas op maat laten maken?

Onze Glas Meesters geven graag advies om tot de beste oplossing te komen.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Download gratis onze brochure.

Benieuwd naar wat wij je kunnen bieden?

Vul het formulier in en download onze gratis brochure.

“Van sprankelende vensters tot verbluffende glazen douche cabines, we streven ernaar om elegantie en vakmanschap in elke creatie te brengen.”

Vriendelijke groet,

Guus den Bouwmeester

Eigenaar, De Meesters Glastechniek

WE BESPREKEN GRAAG DE MOGELIJKHEDEN

Glas op maat bestellen?

Met onze jarenlange ervaring in de glas branche kunnen we u bij elk project helpen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Download gratis onze brochure.