Glazen douchewand schoonmaken

Een glazen douchewand is stijlvol in elke badkamer. Het is dan wel fijn als uw douchewand nog glimt en dat u door het glas heen kunt kijken. Daarom is het belangrijk om na elke douchebeurt uw douchewand goed droog te maken met een raamwisser of een droge doek. Zo voorkomt u dat kalk en andere vuil zich zullen hechten aan uw douchewand. Als dit toch het geval is, wilt u dit natuurlijk zo snel mogelijk schoon hebben met zo min mogelijk moeite. Lees hier onze handige tips hoe u het beste uw glazen douchewand kunt schoonmaken.

Behandeling schoonmaken glazen douchewand

Na verloop van tijd is het mogelijk dat er kalk en ander vuil op uw glazen douchewand komt te zitten. U wilt hier natuurlijk zo snel mogelijk vanaf zonder heel veel moeite te doen. Wij geven u verschillende manieren en middelen om uw douchewanden zo weer schoon te hebben.

Glazen douchewand schoonmaken

Glazen douchewand schoonmaken met schoonmaakazijn

Als eerst kunt u gebruik maken van een huismiddel. Kalkaanslag en ander vuil is makkelijk te verwijderen met schoonmaakazijn. volg de volgende stappen om uw douchewanden schoon te maken met schoonmaakazijn :

 • Vul een spuitfles met kokend water die inmiddels is afgekoeld
 • Voeg hierbij wat schoonmaakazijn toe, een snufje zout en citroensap (4 druppels)
 • Zet een raam open, zodat er frisse lucht naar binnen kan komen
 • Laat dit 15-20 minuten intrekken
 • Spoel daarna af met water en maak droog met een doek
 • Klaar!

Baking Soda

Heeft u al een tijdje uw glazen douchewanden niet schoongemaakt en is hierdoor een kalklaag ontstaan? Dan is baking soda het perfecte middel als u uw glazen douchewand wilt schoonmaken. Maak hiervoor het volgende papje voor het beste resultaat:

 • Vul een kleine pak met een kopje azijn en 2 eetlepels Baking Soda
 • Roer dit mengsel door elkaar, tot het een gladde massa is geworden
 • Gebruik een microvezeldoekje om in het papje te deppen en hiermee de douchecabine te poetsen
 • Spoel uw douchecabine af met water en droog af met een polijstdoekje
 • Klaar!

Turtle wax – Autowax

U kunt er ook voor kiezen om uw glazen douchewand met Autowax schoon te maken. Zo ontstaat er een beschermlaag op uw douchewand en vallen de druppels naar beneden. Op deze manier zullen kalk en andere vuil zich moeilijker aan uw douchewand hechten waardoor u minder vaak uw douchewand hoeft schoon te maken.

 • Pak een droog microvezeldoekje en wrijf hiermee uw douchewand in met een klein beetje autowas.
 • Blijf wrijven tot u er niks meer van ziet op uw douchewand.
 • Klaar!

Glasreiniger

Glasreiniger is een van de snelste manieren om uw douchewand schoon te maken. Niet iedereen heeft dit in huis dus deze zul je misschien wel eerst aan moeten schaffen, maar dit zal uiteindelijk een hoop tijd en moeite schelen. Lees voor gebruik altijd goed de gebruiksaanwijzingen door zodat u zeker weet dat u het product goed gebruikt.

Altijd een schone douchewand!

Het schoonmaken van uw glazen douchewand hoeft zoals u kunt zien helemaal niet veel tijd en moeite te kosten. Met een paar kleine stappen heeft u zo weer glanzende en schone glazen. Heeft u toch geen zin om steeds weer u douchewand schoon te moeten maken? Dan kunt u ook kiezen voor onze ShowerGuard (antikalk) gecoat glas! Dit zorgt ervoor dat er geen kalk en andere vuil aan uw douchedeuren kunnen hechten. Lees hier meer over onze ShowerGuard (antikalk) gecoat glas.

Lever jij als glaszetter ten allen tijde kwaliteit? Kom dan ons team versterken.

Meer weten?

Lees alles over glas en de mogelijkheden die glas biedt? Je leest er over op ons blog.

Volgt u ons ook al op social media?

Neem een kijkje bij de meesters, onze projecten, en leer meer over onze werkwijze.