Glazen douchedeuren schoonmaken

Benieuwd hoe u uw glazen douchedeuren het beste kunt schoonmaken? Het is belangrijk om uw douchedeuren goed schoon te houden als u wilt dat ze mooi blijven.

Glazen douchedeuren zijn erg stijlvol en één van de mooiste manier om een douche mee af te schermen. Het creëert een ruimtelijk effect, omdat u zo door het glas heen kunt kijken. Dit wilt u natuurlijk ook zo houden en voorkomen dat kalk en andere vuil zich gaan hechten aan uw douchedeuren. Om dit te voorkomen is het belangrijk om na elke douchebeurt uw douchedeuren droog te maken met een raamwisser of een droge doek. Mochten uw douchedeuren toch vies zijn, dan wilt u niet te veel tijd besteden aan het schoonmaken ervan. Met deze tips zult u snel weer tegen schone douchedeuren aankijken.

Behandeling schoonmaken glazen douchedeuren

Er zijn veel verschillende manieren en middelen om uw glazen douchedeuren weer helemaal schoon te maken. Met deze behandelingen zult u met weinig moeite uw glazen douchewand weer een nieuwe uitstraling geven.

Schoonmaakazijn

Schoonmaakazijn heeft bijna iedereen wel in huis. Dit middel zorgt ervoor dat u uw glazen douchedeur kalkvrij zult maken en andere vuil ook wegneemt. Hiervoor dient u een sopje te maken:

 • Vul een spuitfles met kokend water die inmiddels is afgekoeld
 • Voeg hierbij wat schoonmaakazijn toe, een snufje zout en citroensap (4 druppels)
 • Zet een raam open, zodat er frisse lucht naar binnen kan komen
 • Laat dit 15-20 minuten intrekken
 • Spoel daarna af met water en maak droog met een doek
 • Klaar!

Glazen douchedeuren schoonmaken met baking Soda

Heeft u geen schoonmaakazijn in huis? Dan is er nog een ander middel waar u gebruik van kan maken, namelijk baking soda. Baking soda werkt perfect als u al een tijdje uw glazen douchewand niet schoongemaakt heeft en er een hardnekkige kalklaag op uw douchedeur is ontstaan. Voor het schoonmaken van uw glazen douchedeuren met baking soda dient u de volgende stappen te volgen:

 • Vul een kleine pak met een kopje azijn en 2 eetlepels Baking Soda
 • Roer dit mengsel door elkaar, tot het een gladde massa is geworden
 • Gebruik een microvezeldoekje om in het papje te deppen en hiermee de douchecabine te poetsen
 • Spoel uw douchecabine af met water en droog af met een polijstdoekje
 • Klaar!

Glansspoelmiddel

Om ervoor te zorgen dat uw douchedeuren langer schoon blijven, kunt u deze schoonmaken met glansspoelmiddel. U vermengd dan het glansspoelmiddel met afwasmiddel en maakt hier een sopje van. Met een spons kunt u uw douchedeuren vervolgens helemaal schoonmaken.

Glasreiniger

Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk uw douchedeuren schoon te maken met een glasreiniger. Met een glasreiniger kunt u het snelste uw glazen douchedeuren schoonmaken. Het is altijd belangrijk om hierbij goed de gebruiksaanwijzing van de glasreiniger te lezen en deze stappen te volgen.

Het juiste poetsdoekje

Het is belangrijk om het juiste poetsdoekje te gebruiken als u uw glazen douchedeuren gaat schoonmaken. Hierdoor kunt u strepen en krassen op het glas voorkomen. U kunt hiervoor het beste een pluisvrije poetsdoek gebruiken, bijvoorbeeld een droogtrommeldoekje. Hiermee kunt u gemakkelijk zeepresten opnemen en uw glazen douchedeuren helemaal schoonmaken.

Daarnaast kunt u ook gebruik maken van een microvezeldoekje. Deze zorgen ervoor dat er geen strepen op het glas ontstaan. Heeft u na het poetsen toch nog last van strepen? Pak dan een oude krant en maak hier een prop van. Wrijf deze prop over het glas en de strepen zullen zo verdwijnen

Geen zorgen meer over het schoonmaken van uw glazen douchedeuren!

Het schoonmaken van uw glazen douchedeuren heeft dus niet veel tijd en moeite van u nodig. Met slechts enkele stappen heeft u zo weer schone douchedeuren. Als u zich helemaal niet bezig wilt houden met het schoonmaken van uw douchedeuren, kunt u voor onze ShowerGuard (antikalk) gecoat glas kiezen. Dit zorgt ervoor dat er geen kalk en andere vuil aan uw douchedeuren kunnen hechten. Wilt u meer weten over onze SchowerGuard gecoat glas?

Lever jij als glaszetter ten allen tijde kwaliteit? Kom dan ons team versterken.

Meer weten?

Lees alles over glas en de mogelijkheden die glas biedt? Je leest er over op ons blog.

Volgt u ons ook al op social media?

Neem een kijkje bij de meesters, onze projecten, en leer meer over onze werkwijze.