Glazen douchedeur schoonmaken, de beste tips

Benieuwd hoe u uw glazen douchedeuren het beste kunt schoonmaken? Het is belangrijk om uw douchedeuren goed schoon te houden als u wilt dat ze mooi blijven.
Hoi,

Wist je al dat De Meesters Glastechniek glas op maat kan leveren. Of het nu gaat om unieke indoor glazen wanden, moderne glazen gevels of zelfs op maat gemaakte glazen balustrades, wij zetten uw wensen om in werkelijkheid.

✔ Gespecialiseerd in glas op maat
✔ Niks is onmogelijk
✔ 100% tevredenheidsgarantie

Laat je het even weten als we je ergens bij kunnen helpen?

Guus den Bouwmeester

Eigenaar, De Meesters Glastechniek

Glazen douchedeur schoonmaken

Glazen douchedeuren zijn erg stijlvol en één van de mooiste manier om een douche mee af te schermen. Het creëert een ruimtelijk effect, omdat u zo door het glas heen kunt kijken. Dit wilt u natuurlijk ook zo houden en voorkomen dat kalk en andere vuil zich gaan hechten aan uw douchedeuren.

Om dit te voorkomen is het belangrijk om na elke douchebeurt uw douchedeuren droog te maken met een raamwisser of een droge doek en regelmatig kalk te verwijderen van je douchedeur. Mochten uw douchedeuren toch vies zijn, dan wilt u niet te veel tijd besteden aan het schoonmaken ervan. In dit artikel geven we je enkele tips hoe u uw douchedeuren gemakkelijk schoon kan maken.

Glazen douchedeur schoonmaken

Hardnekkige kalkaanslag douchedeur

Heeft u last van hardnekkige kalkaanslag op uw douchedeur? Het is belangrijk om regelmatig uw glazen douchedeur te ontkalken, en het kalk van uw douchedeur te verwijderen. Het ontkalken van uw douchedeur zorgt ervoor dat uw douchedeuren langer mooi blijven en er altijd stralend uitzien. Wanneer u dit regelmatig doet kunt u hardnekkige kalkaanslag op uw douchdeur voorkomen.

Er zijn veel verschillende manieren en middelen om uw glazen douchedeuren weer helemaal schoon te maken. Hieronder geven we u enkele tips hoe u uw douchedeur kalkvrij kan maken en schoon kunt houden.

Douchedeur schoonmaken met schoonmaakazijn

Uw douchedeuren schoonmaken met schoonmaakazijn? Schoonmaakazijn heeft bijna iedereen wel in huis. Dit middel zorgt ervoor dat u uw glazen douchedeur kalkvrij zult maken en andere vuil ook wegneemt. Hiervoor dient u een sopje te maken:

 • Vul een spuitfles met kokend water die inmiddels is afgekoeld
 • Voeg hierbij wat schoonmaakazijn toe, een snufje zout en citroensap (4 druppels)
 • Zet een raam open, zodat er frisse lucht naar binnen kan komen
 • Laat dit 15-20 minuten intrekken
 • Spoel daarna af met water en maak droog met een doek
 • Klaar!

Glazen douchedeur schoonmaken met baking Soda

Heeft u geen schoonmaakazijn in huis? Dan kunt u uw glazen douchedeur ook schoonmaken met baking soda. Baking soda werkt perfect als u al een tijdje uw glazen douchewand niet schoongemaakt heeft en er een hardnekkige kalklaag op uw douchedeur is ontstaan. Voor het schoonmaken van uw glazen douchedeur met baking soda dient u de volgende stappen te volgen:

 • Vul een kleine pak met een kopje azijn en 2 eetlepels Baking Soda
 • Roer dit mengsel door elkaar, tot het een gladde massa is geworden
 • Gebruik een microvezeldoekje om in het papje te deppen en hiermee de douchecabine te poetsen
 • Spoel uw douchecabine af met water en droog af met een polijstdoekje
 • Klaar!

Glazen douchedeur schoonmaken met citroen

Het schoonmaken van glazen douchedeur met citroen is een natuurlijke en effectieve methode. Snijd een citroen doormidden en gebruik een van de helften. De natuurlijke zuren van de citroen helpen bij het oplossen van kalkaanslag en zeepresten. Wrijf de gesneden citroen rechtstreeks over het glasoppervlak en laat het sap enkele minuten inwerken. Vervolgens spoelt u de douchedeur grondig af met water en droogt u hem af met een schone doek. Dit laat niet alleen een frisse geur achter, maar zorgt ook voor sprankelend schone douchedeuren, zonder agressieve chemicaliën.

Douchedeur schoonmaken met vaatwastablet

Heeft u bovenstaande middelen niet in huis? Dan kunt u uw douchedeur ook gemakkelijk schoonmaken met een vaatwastablet. Vul een emmer met warm water en los hierin een vaatwastablet op. Breng het resulterende mengsel aan op de douchedeur en laat het een tijdje intrekken. Gebruik vervolgens een spons of doek om de deur grondig te schrobben. Spoel ten slotte de deur af met schoon water en droog hem af met een zachte doek

Douchedeuren schoonmaken met glansspoelmiddel en afwasmiddel

Om ervoor te zorgen dat uw douchedeuren langer schoon blijven, kunt u uw douchedeuren ook schoonmaken met glasspoelmiddel en afwasmiddel. U vermengd dan het glansspoelmiddel met afwasmiddel en maakt hier een sopje van. Met een spons kunt u uw douchedeuren vervolgens helemaal schoonmaken.

Glazen douchedeuren schoonmaken met glasreiniger

Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk uw glazen douchedeuren schoon te maken met een glasreiniger. Met een glasreiniger kunt u het snelste uw glazen douchedeuren schoonmaken. Het is altijd belangrijk om hierbij goed de gebruiksaanwijzing van de glasreiniger te lezen en deze stappen te volgen.

Het juiste poetsdoekje voor het schoonmaken van uw douchedeur

Het is belangrijk om het juiste poetsdoekje te gebruiken voor het schoonmaken van uw douchedeuren. Hierdoor kunt u strepen en krassen op het glas voorkomen. U kunt hiervoor het beste een pluisvrije poetsdoek gebruiken, bijvoorbeeld een droogtrommeldoekje. Hiermee kunt u gemakkelijk zeepresten opnemen en uw glazen douchedeuren helemaal schoonmaken.

Daarnaast kunt u ook gebruik maken van een microvezeldoekje. Deze zorgen ervoor dat er geen strepen op het glas ontstaan. Heeft u na het poetsen toch nog last van strepen? Pak dan een oude krant en maak hier een prop van. Wrijf deze prop over het glas en de strepen zullen zo verdwijnen.

Douchedeur strips onderkant schoonmaken

Naast de douchedeuren zelf is het ook belangrijk om de onderstrippen van uw douchedeur schoon te maken. Het schoonmaken van de strips aan de onderkant van douchedeuren is essentieel voor een frisse uitstraling en het voorkomen van schimmelvorming. Gebruik een mengsel van warm water en mild reinigingsmiddel om de strips grondig te reinigen. Een tandenborstel kan helpen bij het bereiken van moeilijk bereikbare plekken. Spoel de strips vervolgens goed af en droog ze af met een schone doek om vochtproblemen te voorkomen.

Geen zorgen meer over het schoonmaken van uw glazen douchedeuren!

Het schoonmaken van uw glazen douchedeuren heeft dus niet veel tijd en moeite van u nodig. Met slechts enkele stappen heeft u zo weer schone douchedeuren. Als u zich helemaal niet bezig wilt houden met het schoonmaken van uw douchedeuren, kunt u voor onze ShowerGuard (antikalk) gecoat glas kiezen. Dit zorgt ervoor dat er geen kalk en andere vuil aan uw douchedeuren kunnen hechten. Wilt u meer weten over onze SchowerGuard gecoat glas? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Glas op maat laten maken?

Onze Glas Meesters geven graag advies om tot de beste oplossing te komen.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Download gratis onze brochure.

Benieuwd naar wat wij je kunnen bieden?

Vul het formulier in en download onze gratis brochure.

“Van sprankelende vensters tot verbluffende glazen douche cabines, we streven ernaar om elegantie en vakmanschap in elke creatie te brengen.”

Vriendelijke groet,

Guus den Bouwmeester

Eigenaar, De Meesters Glastechniek

WE BESPREKEN GRAAG DE MOGELIJKHEDEN

Glas op maat bestellen?

Met onze jarenlange ervaring in de glas branche kunnen we u bij elk project helpen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Download gratis onze brochure.