Glazen achterwand keuken

Wilt u een glazen achterwand laten plaatsen voor in uw keuken? Een glazen achterwand is niet alleen modern maar ook nog eens erg praktisch. Het is een moderne en stijlvolle toevoeging voor uw keuken en het heeft ook nog eens vele voordelen. In dit artikel vertellen we je meer over de verschillende voordelen, welke soort glas het beste geschikt is en hoe u een glazen achterwand het beste kunt schoonmaken.

Glazen achterwand keuken

Voordelen glazen achterwand keuken

Een glazen achterwand is een mooie toevoeging aan uw keuken. Het is modern, elegant en een echte eyecatcher, maar dat is niet het enige. Buiten dat een glazen keukenwand erg stijlvol is, is het ook nog eens erg praktisch en brengt het meerdere voordelen met zich mee. Zo is een glazen achterwand makkelijk schoon te maken met een doekje en wat reinigingsmiddelen en daarnaast heeft u ook geen last meer van voegen waar bacteriën zich in verzamelen. Een glazen achterwand kan daarbij ook jarenlang mee gaan zonder dat het glas verkleurd. Het is dus een erg duurzame optie zonder dat het veel onderhoud nodig heeft. Daarnaast is het juiste glas ook geschikt voor hoge temperaturen, waardoor het ook goed gebruikt kan worden achter het fornuis. Als laatste zorgt een glazen achterwand voor meer licht en maar het de ruimte groter doordat het licht weerkaatst wordt in het glas.

Welk soort glas voor glazen achterwand keuken

Welke soorten glas zijn geschikt voor een glazen achterwand in de keuken? In de keuken wordt bijna altijd gebruik gemaakt van gehard glas. Gehard glas is erg sterk en bestand tegen hoge temperaturen, waardoor het ideaal is voor achter het fornuis. Daarnaast is gehard glas ook krasbestendig en is de kans dat het breekt erg klein. Wanneer u een glazen achterwand wilt plaatsen op een andere plek dan achter het fornuis kunt u ook voor ander glas kiezen. Wel is het belangrijk dat deze alsnog dik en sterk genoeg is zodat het niet snel breeks als er iets tegen aan stoot.

Glazen achterwand reinigen

Het voordeel van een glazen achterwand in de keuken is dat het een stuk makkelijker schoon te maken is dan andere materialen. Je kunt vlekken vaak al verwijderen met een vochtig doekje. Wil je het glas helemaal goed reinigen, begin dan met een zachte doek om de stof te verwijderen. Daarna kun je het oppervlak reinigen met warm water en zeep. Als er hardnekkige vlekken zijn, kun je een glasreiniger of milde allesreiniger gebruiken die niet agressief is voor het glas. Vergeet ook niet om de randen goed schoon te maken, waar het stof gemakkelijk kan ophopen. Als je klaar bent, droog je de achterwand af met een zachte doek of papier om strepen te voorkomen.

Glazen achterwand bij de Meesters Glastechniek

Wilt u graag een glazen achterwand laten plaatsen in uw keuken? Bij de Meesters Glastechniek hebben we al ruim 20 jaar ervaring in de glas industrie en kunnen we u altijd voorzien van het beste advies. Wij helpen u graag met het kiezen van het juiste glas voor uw glazen achterwand. U heeft de keuze uit een ruim assortiment van verschillende kleuren zodat er altijd een kleur voor u bij zit. Maak uw keuken helemaal af met een glazen achterwand. Vraag vrijblijvend een offerte aan op onze website, dan helpen we u graag verder met alle mogelijkheden.

Lever jij als glaszetter ten allen tijde kwaliteit? Kom dan ons team versterken.

Meer weten?

Lees alles over glas en de mogelijkheden die glas biedt? Je leest er over op ons blog.

Volgt u ons ook al op social media?

Neem een kijkje bij de meesters, onze projecten, en leer meer over onze werkwijze.