Dubbel glas plaatsen in bestaande ramen

Wil je dubbel glas plaatsen in bestaande ramen? Dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Lees hier alles over dubbel glas in bestaande kozijnen
Hoi,

Wist je al dat De Meesters Glastechniek glas op maat kan leveren. Of het nu gaat om unieke indoor glazen wanden, moderne glazen gevels of zelfs op maat gemaakte glazen balustrades, wij zetten uw wensen om in werkelijkheid.

✔ Gespecialiseerd in glas op maat
✔ Niks is onmogelijk
✔ 100% tevredenheidsgarantie

Laat je het even weten als we je ergens bij kunnen helpen?

Guus den Bouwmeester

Eigenaar, De Meesters Glastechniek

Wil jij dubbel glas in je bestaande ramen plaatsen en je glas vervangen? Het plaatsen van dubbelglas in bestaande ramen is in de meeste gevallen gewoon mogelijk, maar er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten. In dit artikel vertellen we je precies hoe je dubbel glas kan plaatsen in bestaande ramen.

Waarom enkel glas vervangen door dubbel glas?

Het vervangen van je ramen met dubbel glas heeft verschillende voordelen. Dubbelglas zorgt voor een betere isolatie dan enkel glas waardoor je kunt besparen op hoge stookkosten. Daarnaast helpt dubbel glas ook geluidsoverlast te verminderen, waardoor een rustigere leefomgeving ontstaat. Bovendien draagt dubbel glas bij aan een verhoogde veiligheid, omdat het moeilijker is om te doorbreken dan enkel glas. Door het plaatsen van dubbel glas in bestaande ramen hoef je je kozijnen niet te vervangen en kun je hierop kosten besparen.

Dubbel glas plaatsen in bestaande houten ramen

Wil je dubbel glas plaatsen in bestaande houten ramen? In de meeste gevallen is het mogelijk om enkel glas te vervangen door dubbel glas in houten ramen. Vaak zijn de kozijnen van houten ramen breed genoeg om dubbelglas in te plaatsen. Wanneer je dubbelglas wilt plaatsen in bestaande houten ramen is het wel belangrijk dat de houten kozijnen nog helemaal in orde zijn. Wanneer de houten kozijnen al erg verouderd zijn is het beter om de kozijn te laten vervangen.

Wil je je dubbel glas vervangen in je houten ramen met nog beter isolatieglas zoals HR++ glas of triple glas? Dan kun je hier het beste een ervaren glas expert naar laten kijken. Isolatie glas is vaak zwaarder en dikker dan standaard dubbel glas. Hierdoor kan het zijn dat de oude ramen niet geschikt zijn voor isolatie glas. In ons andere artikel vertellen we je meer over HR++ glas in bestaande kozijnen plaatsen.

Dubbel glas plaatsen in bestaande aluminium ramen

Wil je enkel glas vervangen door dubbel glas in aluminium ramen? Dubbel glas plaatsen in bestaande aluminium ramen is in bijna alle gevallen wel mogelijk. Aluminium kozijn worden minder snel aangetast door het weer en kunnen niet gaan rotten net zoals houten kozijnen. Daarom kunnen de bestaande kozijnen vaak nog gebruikt worden voor de nieuwe ramen.

Zelf enkel glas vervangen door dubbel glas

Het zelf vervangen van enkel glas door dubbel glas vereist vaardigheid en ervaring. Zelf dubbel glas vervangen in bestaande ramen is een complexe taak die nauwkeurigheid vereist bij het meten, snijden en installeren van het glas. Daarnaast is het belangrijk om de nodige veiligheidsmaatregelen te nemen, zoals het dragen van beschermende kleding en het werken met geschikt gereedschap. Het inschakelen van een professionele glaszetter wordt aanbevolen om ervoor te zorgen dat het proces correct en veilig verloopt.

Dubbel glas plaatsen in bestaande ramen kosten

Benieuwd naar de prijs voor dubbel glas plaatsen in bestaande houten ramen? De kosten voor dubbel glas plaatsen in bestaande ramen zijn afhankelijk van een aantal dingen zoals de afmetingen, het soort dubbelglas en de plaatsing. De prijs van dubbel glas plaatsen in bestaande houten ramen is ook nog afhankelijk van de staat van de kozijnen. Wanneer je dubbel glas wilt plaatsen in bestaande houten ramen die verouderd en verrot zijn zul je ook nog rekening moeten houden met de kosten voor het plaatsen van nieuwe kozijnen.

Dubbel glas plaatsen in bestaande houten ramen in Amsterdam?

Wil je je oude glas vervangen en dubbel glas plaatsen in je bestaande houten of aluminium ramen? Bij de Meesters Glastechniek hebben we al ruim 20 jaar ervaring in de glasambacht. Onze glasexperts staan voor jou klaar en kunnen jou helpen met het plaatsen van dubbel glas in je bestaande ramen. Daarnaast helpen we je altijd met het beste advies en zorgen we voor een oplossing op maat die past bij jouw wensen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Glas op maat laten maken?

Onze Glas Meesters geven graag advies om tot de beste oplossing te komen.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Download gratis onze brochure.

Benieuwd naar wat wij je kunnen bieden?

Vul het formulier in en download onze gratis brochure.

“Van sprankelende vensters tot verbluffende glazen douche cabines, we streven ernaar om elegantie en vakmanschap in elke creatie te brengen.”

Vriendelijke groet,

Guus den Bouwmeester

Eigenaar, De Meesters Glastechniek

WE BESPREKEN GRAAG DE MOGELIJKHEDEN

Glas op maat bestellen?

Met onze jarenlange ervaring in de glas branche kunnen we u bij elk project helpen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Download gratis onze brochure.