Dubbel glas plaatsen in bestaande ramen

Waarom dubbelglas in bestaande kozijnen?

Het vervangen van je ramen met dubbelglas heeft verschillende voordelen. Dubbelglas zorgt voor een betere isolatie dan enkel glas waardoor je kunt besparen op hoge stookkosten. Daarnaast helpt dubbel glas ook geluidsoverlast te verminderen, waardoor een rustigere leefomgeving ontstaat. Bovendien draagt dubbel glas bij aan een verhoogde veiligheid, omdat het moeilijker is om te doorbreken dan enkel glas. Door dubbelglas te plaatsen in bestaande kozijnen hoef je je kozijnen niet te vervangen en kun je hierop kosten besparen.

Dubbel glas plaatsen in bestaande ramen

Dubbel glas plaatsen in bestaande houten ramen

Wil je dubbelglas plaatsen in bestaande houten ramen? In de meeste gevallen is het mogelijk om enkelglas te vervangen door dubbelglas in houten ramen. Vaak zijn de kozijnen van houten ramen breed genoeg om dubbelglas in te plaatsen. Wanneer je dubbelglas wilt plaatsen in bestaande houten ramen is het wel belangrijk dat de houten kozijnen nog helemaal in orde zijn. Wanneer de houten kozijnen al erg verouderd zijn is het beter om de kozijn te laten vervangen.

Dubbel glas plaatsen in bestaande aluminium ramen

Wil je enkel glas vervangen door dubbel glas in aluminium ramen? Dubbel glas plaatsen in bestaande aluminium ramen is in bijna alle gevallen wel mogelijk. Aluminium kozijn worden minder snel aangetast door het weer en kunnen niet gaan rotten net zoals houten kozijnen. Daarom kunnen de bestaande kozijnen vaak nog gebruikt worden voor de nieuwe ramen.

Zelf enkel glas vervangen door dubbel glas

Het zelf vervangen van enkel glas door dubbel glas vereist vaardigheid en ervaring. Zelf dubbel glas vervangen in bestaande ramen is een complexe taak die nauwkeurigheid vereist bij het meten, snijden en installeren van het glas. Daarnaast is het belangrijk om de nodige veiligheidsmaatregelen te nemen, zoals het dragen van beschermende kleding en het werken met geschikt gereedschap. Het inschakelen van een professionele glaszetter wordt aanbevolen om ervoor te zorgen dat het proces correct en veilig verloopt.

Dubbel glas plaatsen in bestaande ramen kosten

De kosten voor dubbel glas plaatsen in bestaande ramen zijn afhankelijk van een aantal dingen zoals de afmetingen, het soort dubbelglas en de plaatsing. De prijs van dubbel glas plaatsen in bestaande houten ramen is ook nog afhankelijk van de staat van de kozijnen. Wanneer je dubbel glas wilt plaatsen in bestaande houten ramen die verouderd en verrot zijn zul je ook nog rekening moeten houden met de kosten voor het plaatsen van nieuwe kozijnen.

Glas vervangen door de Meesters Glastechniek

Wil je je oude glas vervangen voor nieuw glas in bestaande ramen? Bij de Meesters Glastechniek hebben we al ruim 20 jaar ervaring in de glasambacht. Onze glasexperts staan voor jou klaar en kunnen jou helpen met het vervangen van dubbelglas in bestaande kozijnen. Daarnaast helpen we je altijd met het beste advies en zorgen we voor een oplossing op maat die past bij jouw wensen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Lever jij als glaszetter ten allen tijde kwaliteit? Kom dan ons team versterken.

Meer weten?

Lees alles over glas en de mogelijkheden die glas biedt? Je leest er over op ons blog.

Volgt u ons ook al op social media?

Neem een kijkje bij de meesters, onze projecten, en leer meer over onze werkwijze.